Мадрид. Жертвите на наводненията в Испания станаха четири, предава AFP

...
Мадрид. Жертвите на наводненията в Испания станаха четири, предава AFP
Коментари Харесай

AFP: Жертвите на наводненията в Испания станаха четири

Мадрид. Жертвите на наводненията в Испания станаха четири, предава AFP
Двама души починаха при пороен дъжд и бързо зародили наводнения в Югоизточна Испания, което усили на четирима броя на починалите, откакто бурите провокираха усложнения за пасажерите и принуди 3500 души да бъдат евакуирани от домовете им, оповестиха публични представители в петък, представени от организацията.
Мъж на междинна възраст умря рано в петък в град Алмерия, откакто колата му беше хваната в капан в тунел, който се наводни за минути, оповестиха локалните незабавни служби.
Кметът на Алмерия Рамон Фернандес-Пачеко сподели пред локална радиостанция, че служител на реда е съумял да избави двама от тримата в транспортното средство, само че че един пасажер е останал вътре.
Няколко часа по-късно хеликоптер видя тялото на 36-годишен мъж в региона на Андалусия, за който е обявено, че е липсващ и имаше опасения, че е мъртъв поради наводнението, заяви представител на локалните служби за незабавни случаи. Празната му кола беше открита по-рано денем.
Части от югоизточна Испания от сряда са обхванати някои от най-тежките превалявания от доста години насам, което провокира безпорядък по пътищата, спиране на градския превоз и излизане на реките от крайбрежията им и наводни доста здания.
Около 3500 души са евакуирани от домовете си, съгласно вътрешното министерство.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР