Мадлен Алгафари не се нуждае от представяне. Едва ли има

...
Мадлен Алгафари не се нуждае от представяне. Едва ли има
Коментари Харесай

Мадлен Алгафари пред happywoman.bg за предстоящия онлайн фестивал Животът след 40

Мадлен Алгафари не се нуждае от показване. Едва ли има човек, който да не познава тази изключителна дама, която през днешния ден помолихме да разяснява присъединяване си в идния онлайн фестивал Животът след 40.

Г-жо Алгафари, за какво решихте да вземете присъединяване в този фестивал? Какво бихте желали да кажете на дамите, трансферирали 40-те?

Защото съм в тийм-а, тъй като и аз сега се оправям с „ разбъркване на пластове “ – прочувствени, хормонални и всевъзможни други. Както и тъй като считам, че същинската женственост се разпростира и в този интервал от живота. А около това, което работя пък, мисля, че мога да бъда потребна и на доста други сестри, които са в тази възрастова фаза или им следва да навлязат в нея.

Защото, с помощта на специалността си, имам задоволително за шерване, да вземем за пример практики – телесни, дихателни, разнообразни фокуси и обстоятелства, които могат да създадат тази възраст още по-хубава.

Покрай работата си в последно време се срещнах с много Ваши колежки. Прави мощно усещане, че вие, психоложките, сте доста одухотворени като персони и също по този начин извънредно красиви като дами. Мислите ли, че специалността има нещо общо с това или просто съм попаднала на красиви психоложки?

Какво да Ви кажа, ние даже в нашия Институт за психотелесна терапия се майтапим, че все едно с конкурс ги избираме! Не знам. Никога не съм правила статистики за това. /Смее се./ Но, сякаш хората, които са подготвени да се занимават с вътрешния си свят фактически като че ли „ светват “ по-късно. Защото, когато човек си подреди душата, без значение от габаритите и всякакви други физически елементи, излъчването му става такова, че се претърпява хубав и другите го виждат хубав.

Тоест, още веднъж стигаме до това, че хубостта, която излъчваме, в действителност идва от нашата психика?

Ами спомнете си на Татяна Лолова усмивката! Самата тя в никакъв случай не е била стройна като фиданка, нито е употребила специфични трикове за разкрасяване – пластични интервенции или други. И тази жена, до мига, в който си отиде, излъчваше такава хубост!

 А какво ще кажете за злобата и отрицателните страсти?

Разделям злобата от отрицателните страсти. От отрицателните страсти не може да се отървем и не трябва да се отърваваме. Защото всички наши страсти са здравословни. От злобата, обаче, да. Защото злобата е насъбрано неодобрение, насъбрано персонално злощастие, което по-късно се трансформира в предпочитание да вгорчиш живота на другите. Така че, в този смисъл – да, хейтърството е гаранция, гаранция за злощастие и заболявания. И хората, които изпитват ненавист и завист сами си предизвикват това. Но, за жалост, благите те не постоянно го осъзнават.

Ако съществуваше машина на времето, с която да се върнете в 20-те, 30-те, 40-те си години или някой различен интервал от живота си, кой би бил той и за какво?

Добре си ми е и в този момент. Но, има интервали от живота ми, които бяха толкоз хубави, че желая за малко най-малко, само че отново да се докосна до тях. При всички положения това е първата прегръдка на новородените ми деца, бих се върнала също и в деня на сватбата си! Бих се върнала в Ку-Ку малкия екран, в тези години, когато всички тия хора, на които всички в този момент разпознават лицата по малките екрани и други медии, бяхме в едни доста равни и, по какъв начин да кажа … човешки и другарски може би връзки. Бих се върнала и да си прегърна професора и да му благодаря още един път. Той към този момент е покойник… Всъщност, обичаните ми интервали от живота са доста, едва ли бих могла в този момент да ги изброя всичките. Например, бих се върнала и в детските си години, на театралната сцена, където също имам много прекарвания. И на още една бригада даже бих отишла – да берем домати и да пеем с китари!

И финален въпрос – мислите ли,  че българските дами се нуждаят от повече такива събития като онлайн фестивала Животът след 40?

Категорично. По принцип, дамата постоянно е била по-обърната към вътрешния си свят, към невидимото. Мъжът е по-вещ в света на физическото, до момента в който дамата – на душевното, на метафизичното. В момента планетата ни обезверено се нуждае от помъдряване. И, в действителност, всяка една жена, която си задава такива въпроси за смисъла, за осъзнатостта, за добротворството, за свързаността, а в тази възраст те пък са към този момент естествени за задаване, тя се трансформира в дипломат и проводник на повече осъзнатост, която е панацея за човечеството сега и за Земята.

Това беше Мадлен Алгафари, особено за читателите на ХепиУомън.

Много Ви благодарим за изявлението и, несъмнено, дано поканим от Ваше и наше име всички дами на

Интервю на Лора Костова

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР