Мачът за трофея в Шампионска лига Манчестър Сити – Интер

...
Мачът за трофея в Шампионска лига Манчестър Сити – Интер
Коментари Харесай

Юнайтед вдъхновил Холанд да мечтае за Шампионската лига

Мачът за трофея в Шампионска лига Манчестър Сити – Интер ще се играе на 10 юни, събота, от 22:00 часа на стадион „ Ататюрк Арена “ в Истанбул, а острието на британския отбор Ерлинг Холанд наподобява няма нищо срещу огромното съревнование сред Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. В навечерието на финала с Интер норвежкият нападател на " жителите " разкри, че е мечтал да вдигне трофея от Шампионската лига от 7-годишен. Вдъхновен точно от триумфа на Юнайтед през 2008 година против Челси (1-1, 6-5 при дузпи), на финала, игран в Москва, споделя " Труд ".

„ Цял живот съм мечтал и съм мислил за спечелването на Шампионската лига – това е моя фантазия, откогато се помня. През 2008 година видяхме Манчестър Юнайтед против Челси и по-късно, най-после, празненството на спечелилите.  Оттогава ми хрумна, че някой ден и аз ще мога да чествам подобен успех. Сега съм доста близо ", сподели голмайсторът на Пеп Гуардиола в изявление за BBC.
Холанд даже беше сниман да си тананика химна на Шампионската лига в колата, до момента в който носеше фланелка на Ред Бул Залцбург: „ Обичам това съревнование и боготворя песента, по тази причина я слушах! ".

22-годишният нападател не се съмнява, че Манчестър Сити го купи от Борусия Дортмунд предишното лято, с цел да завоюва най-сетне най-желания трофей в Европа.

„ Те завоюваха Висшата лига два пъти поред, преди да дойда тук, те знаят по какъв начин се печели Висшата лига. Единственото нещо, което им липсва е Шампионската лига, тъй че можете да прочетете сред редовете - тук съм с причина ", е убеждението на норвежкия национал.

Треньорът Симоне Индзаги е подготвил специфичен проект в Интер, с цел да спре нападателя на Манчестър Сити. Две стегнати отбранителни линии и централни полузащитници, натоварени да блокират Де Бройне и Грийлиш.

Един от главните ключове към съботния край от 22:00 часа в Истанбул ще бъде по какъв начин Интер ще успее да спре Холанд. Той вкара 12 гола в 10 мача в лигата този сезон и е главната опасност за вратата на Онана.

Gazzetta dello Sport се опита да напише домашното на Симоне Индзаги и да разбере по какъв начин той ще спре 22-годишния норвежец. Това ще бъде сложна, отборна работа, при която бранителите и халфовете ще построяват „ клетка ” и ще го стопират с живи „ вериги ” по пътя към вратата. 

По някакъв метод това е задача, сходна на тази, която Жозе Моуриньо и нерадзуритеимаха на финала през 2010 година против холандеца Ариен Робен.
Няма да е единствено задачата на тримата стопери да блокират 1,94-метровия блондин. Защитникът, който ще го пази, ще бъде определен сред Бастони и Ачерби, може би даже посредством ротация. „ Ще взема образец от Рюдигер, с цел да го спра, без комплекси и с нужното напрежение “, съобщи Бастони преди дни. 

Централните халфове Барела и Чалханоглу (фаворит пред Брозович) също ще имат значима задача тук. Точно както крайните бранители в схемата 5-3-2 във етапа на отбраната би трябвало да " заловен " пасовете на Де Бройне и Грийлиш към Холанд.
И легендата Ариго Саки посъветва Индзаги по какъв начин да реши " казуса " с Ерлинг Холанд: 

„ Шегувам се, бих споделил, че ще е нужна снайперска пушка. Но съществено казано, Интер би трябвало да внимава в средата на терена, където ще останат по-ниските, като се концентрират върху норвежеца. Необходима е по-висока отбрана и по-агресивен пресинг, с цел да не се натискат централните бранители. 

Ако Сити завоюва халфовата линия, те ще имат доста владеене на топката и тогава Интер ще страда. Холанд ще се възползва от повече топки и ще бъде огромен проблем за вратата на Онана ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР