Мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който трябваше да

...
Мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който трябваше да
Коментари Харесай

Мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик пропадна

Мачът сред Тайсън Фюри и Олександър Усик, който трябваше да дефинира новия безспорен международен първенец в тежка категория, пропадна. Новината бе доказана от промоутъра на украинеца Александър Красюк. Причината е, че двете страни не са стигнали до единодушие по отношение на изискванията по контракта.

По-рано този месец бе оповестено, че Фюри и Усик са постигнали сделка да се изправят един против различен на 29 април на " Уембли ", като Циганския крал трябваше да прибере 70 % от приходите. В последна сметка до договор не се стигна и мачът няма да се състои.

Сега украинецът ще се опита да отбрани купите си в тежка категория против наложителния кандидат на WBA Даниел Дюбоа.

Фюри, който за стана безспорен международен първенец, откакто победи сензационно Владимир Кличко през 2015 година, в никакъв случай не е губил купите си на кръга, само че беше заставен да ги оваканти, защото не се боксира повече от две години. Той се завърна през 2018 година Британецът завоюва с механически нокаут в четвъртия рунд против Сефер Сефери (Албания) в дуел, който се организира в Манчестър. През същата година направи противоречиво тъждество с Дионтей Уайлдър. След това Фюри победи Уайлдър в реванша, с цел да завоюва купата на WBC. Третата борба сред двамата, извършена през октомври 2021-а, приключи още веднъж с победа на първенеца.

Непобеден, той държи пояса на WBC от този момент, а предходната година Фюри завоюва две борби на стадиона в Лондон - против Дилиън Уайт и Дерек Чисора, с цел да отбрани купата си.

Александър Усик мина в тежка категория и през 2021 година, с цел да детронира Антъни Джошуа и да завоюва коланите на IBF, WBO и WBA. Украинецът отбрани тези оценки с нова безапелационна победа над Джошуа предишния август.

Британецът Дюбоа е в добра позиция да провокира идващият Усик, стига да се е възстановил от травмата, която получи, когато победи Kевин Ларена в последната си борба. Дюбоа е наложителният кандидат за купата на WBA, която украинецът държи и WBA към този момент съобщи, че Усик би трябвало да стартира договаряния за отбрана, в случай че не може да покаже подписани контракти за борбата с Фюри до 1 април. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР