М. В. е предаден на съд от Районна прокуратура-Лом по

...
М. В. е предаден на съд от Районна прокуратура-Лом по
Коментари Харесай

Насилник от Лом към майката на детето си: Докато звъннеш в полицията, вече ще съм те пребил и убил

М. В. е предаден на съд от Районна прокуратура-Лом по обвиняване за нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение и закани с ликвидиране по отношение на жена в крайдунавския град.
44-годишният мъж дълги години живеел на фамилни начала с В. Ж. в Лом, дружно със сина й – Е. Ж. Двамата имали общо дете, което отглеждали родителите на обвинения.
Мъжът злоупотребявал с алкохол и в това положение ставал нападателен към майката на детето си.
Системно я подлагал на душевен и физически тормоз.
Това станало мотив за иницииране от нейна страна на правосъдно произвеждане по Закона за отбрана от домашното принуждение.
На 06.02.2020 година на М.В. била връчена заповед, с която на М. Б. му било неразрешено да приближава
дамата, жилището й, местата за обществени контакти, отдих и работното й място на разстояние по малко от 100 метра. Срокът на наложените по отношение на него ограничения бил до привършване на правосъдното произвеждане.
Няколко дни по-късно обвиненият постъпил на лекуване в здравно заведение, като бил диагностициран със синдром на алкохолна взаимозависимост. Терапията не помогнала, защото след изписването той траял да злоупотребява със спиртни питиета.
На 30.03.2020 година в нетрезво положение М. В. влезнал в дома на В. Ж., до момента в който тя била там.
Държейки нож и вилица, отправил закани към дамата с думите
„ Ще ти забия вилицата в главата и никой няма да те избави. Докато звъннеш в полицията, към този момент ще съм те пребил и умъртвил “.
Пострадалата доста се уплашила, не смеела да го гледа в очите, с цел да не го провокира. След тръгването му се наложило да приема медикаменти за утешение.
На идващия ден, след приложимост на алкохол, обвиненият още веднъж влезнал в жилището на дамата.
Отправял обидни думи и закани по неин адрес. В. Ж. съумяла да се заключи в банята и да алармирала полицията за протичащото се. На място пристигнали чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи на Лом, които открили М. В. в дома й и го задържали за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.
След освобождението му, на 01.04.2020 година, обвиненият в нетрезво положение наближил дома на Ж., застанал до оградата пред къщата и почнал да вика да го пусне.
През идващите седмици М.В. траял да не съблюдава рестриктивните мерки, наложени му в заповедта за незабавна отбрана. Влизал в дома на дамата, упорствал да заживеят дружно, заплашвал я с отнемането на детето й, в случай че не извърши желанието му, нанесъл побой, обиждал я, обаждал се по телефона и отправял закани, преследвал я на улицата.
Предстои наказателното произвеждане против М. В. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР