Лютви Местан даде пресконференция в Кърджали 13 дни след катастрофата

...
Лютви Местан даде пресконференция в Кърджали 13 дни след катастрофата
Коментари Харесай

Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата

Лютви Местан даде конференция в Кърджали 13 дни след злополуката с негово присъединяване, при която почина 6-месечно бебе. Лидерът на ДОСТ сподели, че надълбоко страда за гибелта на дребното момиченце, само че изрично „ няма да поеме върху себе си непознат грях и непозната виновност “.

„ Единственото нещо, което желая е почтено и обективно следствие, което да откри истината за злополуката и на тази основа да се дефинира отговорността “, уточни Местан.

„ До през днешния ден избрах мълчанието, като израз на съпреживяване на голямата тъга на родителите, роднините и околните на починалото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, лидер на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, ченяма по-страшна истина от тази, която те прави отговорен за гибелта на личното ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специфичния контрол на прокуратурата, че не мога да стана съизвършител в добре плануван сюжет за създаване на облика на злодея, палач на дете, единствено тъй като това би обслужило някои политически ползи предвид на статута ми на ръководител на партия ДОСТ”, съобщи още той.

Лютви Местан упрекна прокуратурата в злонамерени неистини и сподели, че ще си търси правата в съда. Той дефинира изявлението на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова за скандално и предумишлено, когато тя заяви, че от 2013 година до в този момент политикът има в действие 1 наказателно разпореждане, 1 акт и 13 фиша за превишена скорост.

„ Ще заведа дело за квалифицирана клюка против прокуратурата “, сподели още Лютви Местан.

Местан съобщи, че няма нито едно нарушаване на пътя и с цел да го потвърди, ще желае КАТ да му даде всички фишове и санкции от 2013-та година насам. Според него нарушаванията на пътя, за които прокуратурата оповестява, са направени от други хора, карали колите на Движение за права и свободи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР