Осъден изнасилвач, избягал от затвора в Арканзас, използвайки джет ски през 2022 г., е заловен, твърдят властите

...
ЛЮИСБЪРГ, Западна Вирджиния (AP) — Осъден изнасилвач, който според властите
Коментари Харесай

ЛЮИСБЪРГ, Западна Вирджиния (AP) — Осъден изнасилвач, който според властите е използвал джет ски по време на бягство от затвор в Арканзас миналата година беше арестуван във вторник в Западна Вирджиния, съобщи Службата на маршалите на САЩ.

39-годишният Самуел Пол Хартман беше арестуван заедно със съпругата си, майка си и приятеля на майка си в хотел в Луисбърг, Службата на маршалите се казва в съобщение за новини.

Жените са обвинени, че са помогнали на Хартман да избяга през август 2022 г. от регионалното звено на Източен Арканзас в Брикейс, на 96 мили (155 километра) източно от Литъл Рок.

Хартман беше на работа в поле близо до ареста, когато се приближи пикап с жените вътре. Няколко изстрела бяха изстреляни срещу служител на затвора от чакащата кола, докато Хартман тичаше към нея. Превозното средство е избягало към два джет ски, поставени близо до река Мисисипи, недалеч от затвора, се казва в изявлението. виждайки един мъж и две жени да ги яздят.

Разследващите по-късно установяват, че майката на Хартман има връзки със Западна Вирджиния. Арестите във вторник бяха извършени от американски маршали и служители от щатската полиция на Западна Вирджиния, полицейското управление в Луисбърг и шерифската служба на окръг Грийнбриър.

Арестувани заедно с Хартман бяха неговата съпруга, 39-годишната Мисти Хартман, майка му, Линда Анет Уайт, 61, и Родни Трент, 52, идентифицирани от Службата на маршалите като гадже на Уайт.

Трент е изправен пред обвинения в укриване на сексуален престъпник и в подпомагане на Хартман и двете жени, Маршалската служба каза. Службата не каза какви обвинения ще бъдат повдигнати на Мисти Хартман и Уайт.

Говорител на департамента на затворите в Арканзас каза, че очаква заподозрените да бъдат екстрадирани в Арканзас възможно най-скоро.

Хартман , 39, беше осъден на доживотен затвор през 2013 г. за присъда за изнасилване от окръг Франклин, Арканзас.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР