Люис Хамилтън вече е четирикратен световен шампион на Формула 1!

...
Люис Хамилтън вече е четирикратен световен шампион на Формула 1!
Коментари Харесай

Хамилтън е новият шампион във Формула 1

Люис Хамилтън към този момент е четирикратен международен първенец на Формула 1! Британският водач на Mercedes приключи едвам 9-и в Гран При на Мексико, само че се възползва от неприятното показване на главния си съперник Себастиан Фетел и сграбчи международната купа. Това се случва два кръга преди края на шампионата.

Иначе на пистата в Мексико пръв приключи Макс Верстапен от Red Bull, който завоюва третото си съревнование във Ф1. Втори остана съотборникът на Хамилтън - Валтери Ботас, а на стълбичката се качи и Кими Райконен от Ferrari. Фетел направи мъжество, като при започване на надпреварата се озова финален, само че до края изпревари доста болиди и приключи четвърти. Това обаче не му доближи, с цел да спре летящия Хамилтън.

Себастиан потегли първи на стартовата решетка, само че още на първия завой бе изпреварен от Верстапен. Макс затвори по съвършен метод болида на Ferrari, който влезе в контакт с Mercedes-a на Хамилтън. Люис спука гума, а Фетел повреди предно крило и се наложи двамата да минат през бокса мигновено, което ги остави последни. Условието водачът на Ferrari да резервира шансове за купата бе да завоюва в Мексико, а 32-годишният му съперник да остане отвън топ 5. Това обаче не се случи, а Хамилтън караше умерено и влезе в зоната на точките, завършвайки на 9-а позиция. Британецът е с 333 точки, а Фетел има 277.

Така той добави нова купа към тези от 2008, 2014 и 2015 и се трансформира в най-успешния английски играч във Формула 1. Люис изпревари сър Джеки Стюарт, който има 3 трофеи. Хамилтън изравни Себастиан Фетел, който от 2010 до 2013 завоюва 4 следващи трофеи, както и френската легенда Ален Прост. В бокса на Mercedes бе и футболната звезда Неймар, който незабавно след надпреварата се включи по радиото и поздрави своя добър другар за невероятния триумф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР