Люис Хамилтън ще потегли пръв в Гран при на Саудитска

...
Люис Хамилтън ще потегли пръв в Гран при на Саудитска
Коментари Харесай

Хамилтън грабна полпозишъна в Саудитска Арабия след грешка на Верстапен

Люис Хамилтън ще потегли пръв в Гран при на Саудитска Арабия, 21-и предпоследен кръг за сезон във Формула 1. Пилотът на " Мерцедес " беше най-бърз на уличното трасе в Джеда, което дебютира в шампионата през този уикенд и завъртя обиколка за 1:27.511 минути.

Полпозишънът е пети за Хамилтън през сезон 2021, както и 103-и в неговата кариера.

На първа редица до Хамилтън ще започва съотборника му Валтери Ботас. Този резулат пристигна като изненада, откакто водачите на " Ред бул " Макс Верстапен и Серхио Перес демонстрираха отлична скорост.

Верстапен изпусна сигурен полпозишън след неточност в последната си бърза обиколка. Нидерландският водач се движеше по график да изпреварви Хамилтън с повече от две десети от секундата, само че на последния завой изпусна контрола и удари мантинелата, с което счупи и задното окачване на своя болид.

Верстапен ще потегли от трета позиция.

Надпреварата за Гран при на Саудитска Арабия е в неделя от 19.30 часа българско време. В надпреварата Хамилтън и Верстапен ще започват с нови скоростни кутии, които взеха решение да сменят. Разликата сред двамата в шампионата е единствено осем точки в интерес на водача на " Ред бул ".

Преди началото на квалификацията международният първенец Хамилтън имаше проблеми. Той трябваше да се яви при комисарите за чуване по две нарушавания в последната свободна подготовка - игнориране на двойно развяти жълти знамена и пропадане на бърза обиколка на други водачи. По първата точка Хамилтън не получи глоба, тъй като се оказа че системата за жълт байрак се е присъединила неверно. За провалените обиколки британецът беше санкциониран от ФИА.

Проблеми имаше и за съотборника на Хамилтън Валтери Ботас, който получи остарял мотор в своя болид поради теч на масло.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР