Люис Хамилтън призова световния шампион Макс Ферстапен и останалите критици

...
Люис Хамилтън призова световния шампион Макс Ферстапен и останалите критици
Коментари Харесай

Люис Хамилтън защити провеждането на Гран при на Лас Вегас

Люис Хамилтън прикани международния първенец Макс Ферстапен и останалите критици да спрат да се оплакват, откакто нидерландският водач на Ред Бул дефинира надпреварата на Формула 1 в Лас Вегас като " 99% шоу и 1% спортно събитие ".

Надпреварата в щата Невада се завръща в календара на Формула 1 за първи път от 41 години насам и американските притежатели от " Либърти Медия " заплатиха за това близо 500 милиона $. Състезателната седмица стартира с грандиозна гала в сряда вечер, чийто мащаб съвсем отговаряше на Супер Боул в американския футбол.

На церемонията пяха звезди като Джон Леджънд и Кайли Миноуг, а водачите бяха показани пред публиката. Минути след зарята обаче Ферстапен, който завоюва третата си международна купа предишния месец, бързо охлади пристрастеностите.

" Това е 99% шоу и 1% спортно събитие ", съобщи 26-годишният водач на Ред Бул.

" Накараха ме да заставам там и да наподобявам като смешник. Формула 1 обаче продължава да си печели парите, без значение дали на мен ми харесва по какъв начин. Казвам си мнението и по позитивни въпроси, и по отрицателни. Просто съм подобен човек. Някои хора просто обичат шоуто повече (от спорта). Харесва ми във Вегас, само че не тъкмо за съревнование ".

Хамилтън отговори: " Чувам, че много хора се оплакват от посоката, по която са поели Стефано Доменикали (изпълнителен шеф на Ф1) и `Либърти Медия`. Според мен обаче те правят доста добра работа. Това е бизнес и Съединени американски щати е страна, към която би трябвало да се гледа по-сериозно. Едно съревнование не беше задоволително и в този момент имаме трето, а то е в един от най-уникалните градове, които Америка има ".

" Да, сигурно тук се гледа към шоуто и в никакъв случай няма да бъде като в Силвърстоун, само че може би някой ден хората в тази общественост ще обикнат и спорта. Може би пистата ще бъде добра, а може би не. На симулатора е почти. Със сигурност обаче не желая да подлагам на критика, преди да карам на нея ".

Състезанието в Лас Вегас ще стартира в 22:00 локално време в събота (08:00 часа българско време в неделя). Трасето има 17 завоя и е с дължина 6.2 километра, преминавайки по Las Vegas Boulevard и наоколо до хотелите Caesars Palace, the Venetian и Bellagio. Ферстапен не му е почитател.

" Всичко зависи от това какъв брой сцепление ще има. На мен не ми наподобява да е доста ", сподели той, представен от ДПА.

Хамилтън още веднъж бе по-умерен: " От позиция на състезателите, ние желаеме да радваме феновете. Ако тук се случи нещо като в Баку, където има доста изпреварвания, то това ще бъде фантастично. Никой не желае да гледа по какъв начин един автомобил изчезва напред ".

" Всеки мой прочут от Холивуд ще пристигна през уикенда. Ще се получи театър даже и за тези, които няма да пътуват до Вегас ".
 Хамилтън: Много болиди не отговаряли на условията
Хамилтън: Много болиди не отговаряли на условията

" Но те не бяха глобени "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР