Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов ще са представителите

...
Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов ще са представителите
Коментари Харесай

Държавата избра трима за борда на Автомагистрали, търсят се още двама достойни

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов ще са представителите на страната в Съвета на шефовете на " Автомагистрали " ЕАД . И тримата са взели участие в обществения конкурс за ново управление, разгласен от Министерството на районното развиване и благоустройството, на който трябваше да се показват концепции за ръководството на държавното сдружение за пет години. Избрани са от общо 26 претенденти.

Членовете на Съвета на шефовете на " Автомагистрали " ЕАД са петима, като двама се избират от Агенцията за обществените предприятия и надзор . Конкурсът за самостоятелните представители ще бъде извършен още веднъж обаче, защото са се явили единствено шестима претенденти и липсва задоволително конкуренция . Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този метод не може да се подсигурява изборът на най-подходящите кандидатури за ръководство на сдружението, прецизират още от Министерство на регионалното развитие.

От министерството дават и биографична информация за определените представители :

Людмила Василева е приключила ВИНС " Димитър Благоев " - Варна със компетентност " Счетоводство и надзор ". Притежава професионална подготовка по стопанска система и мениджмънт от Училище за бизнес пълномощия, както и редица документи за преминати курсове на обучениe от професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала управителни позиции в разнообразни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими парцели. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по осъществяване на европейски планове. Владее британски и съветски език. Василева е назначена и за изпълнителен шеф на " Автомагистрали " ЕАД.

Димитър Пенев е приключил Висшия институт по архитектура и строителство в София със компетентност " Строителен инженер " и " Пътно строителство ". Има и подготовка за " Управление на компании ", " Стратегически маркетинг " от университета Кранфийлд и други Завършил е Бизнес учебно заведение Ashridge, Шанхай, със компетентност " Оперативен мениджмънт и коучинг ". Професионалната му кариера стартира в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е управителни длъжности при осъществяването на инфраструктурни планове в Нигерия. Професионалната му биография включва още управителни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее британски, немски и съветски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ " Неофит Рилски " - Благоевград. Бил е юрист в отдел " Обществени поръчки " на " Топлофикация " - София и юридически помощник в " Европейски център по законодателство, разбор и рационализиране на правосъдните практики в Европейски Съюз ". Заемал е управителни позиции в банковия бранш, ръководство на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по публични поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно заседание. Владее съветски език, употребява и британски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР