Людмила Самсонова записа невероятни резултати на кортовете в Северна Америка,

...
Людмила Самсонова записа невероятни резултати на кортовете в Северна Америка,
Коментари Харесай

Тенис съвършенството в Токио: Самсонова спечели 3-ти от последните си четири турнира

Людмила Самсонова записа невероятни резултати на кортовете в Северна Америка, като се намираше в серия от две следващи трофеи, извоювани във Вашингтон и Кливланд, и 13 поредни триумфа, която обаче завърши на осминафиналите на US Open. Рускинята обаче побърза да потвърди, че огромната тенис сцена е нейното място и ознаменува изумителния си поход към финала на WTA 500 конкуренцията в Токио, като надигра безапелационно 19-годишната Кинуен Женг за малко над два часа на корта, с цел да победи със своя четвърти WTA трофей в кариерата - 7:5 7:5.

Китайката потегли надалеч по-добре в конфликта и затрудни противничката си при откриващото ѝ подаване, но международната номер 30 остана непоколебима и отрази два брейкбола. Постепенно с течение на дуела продължителните замени на високо движение получиха решаващо значение и точно по-голямата успеваемост при тях на Самсонова я изведе до късен пробив в последния вероятен миг на сета, извеждайки я напред в общия резултат.

Във втората част мощните мигове за рускинята не откриха своя край и тя разви преимуществото си от игрови проект до числово такова, откакто осъществя пробив. Женг стремително навакса пасива си посредством рибрейк, само че по този начин и не съумяваше да се наложи в лидерската позиция, до момента в който Самсонова още веднъж се настани в нея и аналогично на по-рано в мача порази сервиса на международната номер 36 в заключителните минути от частта, с което изцяло закономерно поради обстоятелството, че не загуби нито един сет, се поздрави с купата от японската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР