Любовта е сляпа, любовта е загадка и едва ли можем

...
Любовта е сляпа, любовта е загадка и едва ли можем
Коментари Харесай

Защо някои мъже предпочитат по-възрастни жени

Любовта е сляпа, любовта е мистерия и надали можем да намерим точната рецепта за химията сред двама души. Все отново по-разпространената композиция допуска по-млада жена с по-възрастен мъж – обществото някак го е приело, само че когато стане дума за по-млад мъж с по-възрастна жена, стартират да валят мнения, въпроси и реакции на удивление или отвращение. Истината е, че никой няма право да се меси в персоналния живот на другите, щом той не съставлява проблем за обществото като цяло. И въпреки всичко Bright Side е събрал отговорите на група мъже, участници в едно скорошно изследване, които споделят живота си с жена, която е с 10 и повече години по-голяма от тях.

1. Знаят какво желаят.

По-зрелите дами към този момент са наясно със себе си, имат тъкмо избрани цели, рядко изпращат неправилни сигнали на мъжете, оферират им зрели взаимоотношения.

2. Имат по-голям житейски опит.

Предлагат доста повече благоприятни условия за другарство, имат познания и житейски опит, което им дава опция да водят забавни и разнородни диалози, схващат повече логиката на психиката на мъжете, знаят повече за живота и любовта, от тях има какво да се научи.

3. Уверени и самостоятелни са.

Докато по-младите девойки непрекъснато търсят внимание и се интересуват от мнението на близките, зрялата жена няма потребност да се потвърждава пред никого. Тя е уверена и се усеща комфортно в кожата си. Това я прави харизматична и привлекателна.

4. Емоционално зрели са.

По-зрелите дами са претърпели доста, минали са през разнообразни тествания в живота си, видели са и положително, и зло. Познават доста по-добре себе си, знаят по какъв начин да владеят страстите си. Това свежда до най-малко толкоз неприятните за мъжете „ подиуми ”, които младите дами обичат да им устройват.

5. Финансово самостоятелни са.

Малко евентуално е измежду по-зрелите дами да се натъкнете на „ златотърсачка ”. Не споделяме, че мъжете би трябвало да разчитат на приходите на дамите си, само че сигурно внася баланс и успокоение във връзката съзнанието, че и двамата са финансово постоянни и самостоятелни.

6. Децата към този момент са „ отлетели от гнездото ”.

Звучи малко жестоко, само че е реалност, че доста мъже не желаят деца. Това е измежду водещите аргументи за разпад на дългогодишните връзки. По този метод двамата могат да се отдадат на възприятията си и да дадат приоритет на любовта си, без да се постанова да разделят време с децата.

7. У нея е заложен майчинският архетип.

Някои мъже умишлено търсят по-възрастни дами, тъй като имат потребност от протекция и обич, каквито са получавали от майка си. Става дума за прочувствена и психическа поддръжка, за схващане, които можеш да получиш от по-зрялата жена. Такива мъже имат потребност дамата да взима решенията вместо тях и да се грижи за всичко – от прането до избирането на облеклата, които да облекат.

8. Добри готвачки са.

Колкото и да е необичайно, това умеене е измежду най-търсените у дамите. Все отново любовта на мъжа минава през стомаха, споделили са хората.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР