Любовта доведе жена от Малта в бобовдолското село Голема Фуча.

...
Любовта доведе жена от Малта в бобовдолското село Голема Фуча.
Коментари Харесай

Млада жена от Малта избра да живее в българското село Голема Фуча

Любовта докара жена от Малта в бобовдолското село Голема Фуча. От няколко години Кристина е избрала спокойния живот на село, вместо забързаното всекидневие на пренаселения остров в Средиземно море.

Кристина Валлетта за първи път идва в България през 2014 година, на посетители при настоящия си мъж Антон. Тогава, с изключение на в мъжа си, се влюбва и в нашата страна. След първото си идване е впечатлена от хубостта на българската природа и се връща няколко пъти.

" Дойдох за първи път в Банско, където той работеше инструктор. Впечатли ме доста хубостта на планината Пирин и си споделих " ще се върна и ще пребивавам в България ", споделя Кристина Валлетта.

Тя взема решение да напусне пренаселена Малта, откакто в няколкото си идвания в България съумява да обиколи огромна част страната ни. Намира своето място в спокойствието на българското село.

" Впечатляват ме доста старите села, които са ми доста на сърце, като ми е мъчително, че няма доста хора и селата изчезват ", добави Кристина Валлетта.

Български език стартира да приказва още до момента в който е в Малта, където имала другари от България.

" Не съм взимала никакви уроци, всичко каквото знам съм учила сама. Мисля, че се оправям добре, тъй като чета и пиша на кирилица. Това е един от най-красивите и остарели езици на света ", добави Кристина Валлетта.

В бобовдолското село Голема Фуча, Кристина открива своя парадайс дружно със брачна половинка си и дребната си щерка, която кръстили на Света София. Местните оказват помощ на малтийката, учейки я по какъв начин сама да си отгледа биологично чисти плодове и зеленчуци.

" Тази година съм съдила праз, лук. Има люти чушки, пипер, домати. Ще прибавим нататък фасул, грах и всичко каквото ядем. Природа, чист въздух, какво може да искаш повече. Направо фантазия! ", сподели още Кристина Валлетта.

Природата и чистият въздух са отлично място да пораства едно дете, споделя Кристина. В бъдеще, когато порасне обаче дребната София, нейната майка желае тя да обича, както хубостта и спокойствието на България, по този начин и дребния претъпкан остров в Средиземно море.

Автор: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР