Любов Миронова е ръководител на Училище за съзнателни родители, където

...
Любов Миронова е ръководител на Училище за съзнателни родители, където
Коментари Харесай

Любов Миронова: Преподавам Озарена педагогика

Любов Миронова е началник на „ Училище за съзнателни родители ”, където организира онлайн курс и видео уроци. Този курс е подобаващ за:
бъдещи родители, с цел да могат да се срещнат с това, което им следва и да си дадат време за личностни промени и подготовка. Прекрасен подарък за всяко младо семейство:     - родители, които чакат дете, с цел да се ориентират в целите и да са фокусирани в идващите стъпки с визия напред родители с деца до 3 годишна възраст - да набавят инструменти, да наваксат пропуски и да си създадат проект по отношение на детската градина и училище родители с деца от 4 до 6 годишна възраст - да поправят и развият наличието си в живота на детето по стойностен начин и да си създадат проект по отношение на постъпване в първи класЗа контакти и записване:
имейл: [email protected]
телефон: 0884 565 978https://lmironova.com/vipusk_2023/
Какви компликации изпитват родителите през днешния ден?
Родителите през днешния ден, за разлика от предходните генерации, имат достъп през интернет до огромни количества информация. В главната си част тя е некачествена, дали поради незнание на създателя, дали за операция и получаване на персонална полза. Това уталожване с информация създава измамното възприятие, че всички отговори са на един клик разстояние, което води от своя страна постоянно до залиняване на мозъка, прекъсване да се търси истината и неявяване на дълбоки мисли. Една несериозност, комплициране и скачане от посока на посока, лесна отмалялост от неуспехите.
Сякаш преди хората имаха доста въпроси и търсеха истината, а в този момент имат доста отговори и нямат същински въпроси.
В патриархалното семейство, допреди 100 години, майката като роди дете, няколко генерации дами, които живеят в същото домакинство, дават инструкции, по какъв начин да се отгледа детето. Всички правила се предават през поколенията. Младата майка няма доста права. Следва инструкциите на препатилите дами, които са отгледали доста лични деца, доста внуци, присъствали са на доста раждания и са претърпели гибелта на доста деца. Правилата са били елементарни, ясни, тествани в практиката и са се следвали.

Друга специфичност е, че в тези времена е било доста значимо момичето да се ожени „ почтено “, което е правело тематиката за самотните майки и извънбрачните деца да не е на дневен ред.

В тази връзка, съгласно мен, една от главните компликации на сегашните родители е неналичието на качествена информация, която да води до дълготраен триумф и благоденствие. Мантрата, която им се продава, е „ елементарно и на ниска цена в този момент “, а това в най-честия случай, като нямаш висок небосвод, води до дългосрочни беди. Една рискова зона на такива беди е финансовата култура на родителите и концепцията, че могат да харчат пари, които нямат (т.е. пари на заем).

Традицията в българското общество е да се харчи част от това, което имаш и да спестяваш за идващото потомство, да се простираш съгласно чергата си. Последните 30 години у нас се изляха много пари за реклама и замяна на полезности в посока на новата форма на робство – заемите.

Какво може да създадем за актуалните родители и през тях за бъдещите генерации?
Това, което може всеки един да направи, е като види млада майчица да й помогне. Дали да смъкна количката по стълбите, дали да й напазарува, като е навалял сняг, дали да загледа съседката детето тя да се наспи… Работа има доста. Децата до три годишна възраст са огромен разход на време, енергия и пари, и помощ всяка е добре пристигнала. В първите три години от живота си децата имат потребност от майките си, а не институции да ги отглеждат (което надали не се популяризира, като положително за тях).

Това, което като нация имаме да създадем, са незабавни политики за стимулиране на раждаемостта и действителна поддръжка на младите фамилии. България има отрицателен натурален приръст през последните тридесет години. Има слон в стаята и всички политици мълчат и ни занимават с непознати проблеми.



Това, което аз персонално върша за младите родители, е да им направя онлайн курс. Нарекла съм го Училище за съзнателни родители. Той е с подбрана, подредена качествена информация за грижа и образование на деца до 7 годишна възраст. Разглеждам тематиките от материална и от духовна гледна точка. Записала съм им ги като видео уроци, тъй че да могат да учат в удобно за тях време. Правим извършения във видео срещи в Zoom, създавам общност на съзнателни родители. Едно от значимите неща е да им разяснявам разликите сред другите пътища в педагогиката и кои път до каква степен води дългосрочно.

Каква педагогика преподаваш в Училището за съзнателни родители?
Нарекла съм я Озарена педагогика. Стъпила е на опита на всички предишни хуманистични педагогики и е добавила детайли, свързани с настоящия начин на живот и среда. Например Мария Монтесори и Рудолф Щайнер като са създавали педагогиките си, не е имало интернет, талази на мобилни компании, електромагнитно замърсяване, реклами, телевизия… Промяната в средата постанова и обезщетителни педагогичен ограничения с цел да съхраним децата и да им дадем късмет. Налага се непрестанно развиване и акомодация и в педагогиката. Децата са разнообразни и по тази причина е скъпо да има различни педагогики.

Основният въпрос, които остава, е родителите да ги различават и да подберат съгласно детето и педагогиката. Остава и да се смени просветителната система. В една неработеща система, каквито и кадрови промени да правиш, нищо не се трансформира. Проблем в днешни дни е, че така наречените „ иноватори “ в образованието в огромната си част са финансово подвластни чуждопоклоници, спонсорирани от фондации на други държави, не безусловно с положителни планове.
Ако не друго, Озарената педагогика е метод за ориентировка на родителите – кое е вляво, кое е вдясно, кое е нагоре, кое надолу. Дава им координатна система и критерии за взимане на решения.
Може ли Училището за съзнателни родители да стане всеобщо?
Учи се една година. Правят се голям брой проби. Изисква воля и постоянство. Няма да стане всеобщо и няма такава потребност. Озарената педагогика е за хора, които имат духовна основа, които имат вяра, че има ангели-пазители, молят се… Това не е елитарно учебно заведение, само че не всички могат да учат по този начин интензивно и задълбочено. В тази връзка ще споделя една моя доктрина.

Хората съгласно мен се разделят на три групи – елементарни, културни и духовни.
Обикновените вървят на работа, гледат си градината и децата, като се пенсионират искат да си купят лодка… Те учат добре в Училището за съзнателни родители. Природата им е близка и духовната тематика по един преклонен метод, не им е непозната.Втората група са културните. Те са умни, материални, хора на науката. Напълно ампутирани от нематериалност, с огромни искания, постоянно упорстват да са прави и да стане на тяхното. Амбициозни, властолюбиви, кариеристи. Все да се изявят. Надменни, даже ехидни, спрямо другите две групи. Има такива родители в Училището за съзнателни родители. С тях съм се схванала да си сортират материала и да си учат според опциите.Третата група е на духовните. Те знаят, че световете са повече от един и вършат ежедневни практики за вътрешния си свят. Те са в свои води в Училището за съзнателни родители. Порят вълните и имат доста красиви резултати с децата си. Радост ми е да ги гледам. Вдъхновение са ми и като се сетя за някои от тях се усмихвам.В една галера елементарните хора са гребците. Те дават силата на движение. Културните са рулят, който механично дава посоката. Духовните са капитанът, които втрещен в звездите води екипажа през океана. Ние всички сме в една лодка и би трябвало да си оказваме помощ, с цел да сме живи, здрави, благоденстващи.

Как да се запишат читателите на Списание 8 в Училище за съзнателни родители?
Училището стартира на 7 януари 2023 година. Подробна информация за курса и записването има на https://lmironova.com/vipusk_2023/
Пожелавам доста наслада на екипа и на читателите на Списание 8 през идната година!


Любов Миронова е от хората, които не се побират в рамки. Работила е в областта на финансите, организира образования по мениджърски умения, експерт е в региона на персоналната успеваемост. Но в един миг сменя приоритетите – слага преди всичко децата. Любов Миронова е сред визионерите за смяната на просветителната система в България. Работи с триумф с така наречен хиперактивни деца, деца с недостиг на вниманието, занижена памет или просто по-палави. Активист е за смяна на системата на обучение - създава и разгласява „ Устойчив модел за обучение и естетика с деца “. Провежда образования за учители и шефове. На 1 ноември, 2021 година е определена за Будител на регион Слатина в град София.
Гледайте тук присъединяване на Любов Миронова в LIVE в 8 със Списание 8!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР