Любов и омраза, и добро, което побеждава злото - това

...
Любов и омраза, и добро, което побеждава злото - това
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, отидете на Баща ми се казва Мария

Любов и ненавист, и положително, което побеждава злото - това може би е най-клишираната теза, която ни поучава от детските книжки до филмите за възрастни. Същевременно обаче се оказва, че най-голямото факсимиле може да бъде успешно, когато се преплете с комедийния род. Театралната режисура “Баща ми се споделя Мария” забавлява феновете до последната минута, само че в това време демонстрира какъв брой е значимо да не наскърбяваме и сочим с пръст, да не лепим етикети, да почитаме изборите на хората, като им даваме пространство.

Действието се развива в Париж, където хомосексуална двойка претърпява лека рецесия в брака. През това време щерка им идва, с цел да им заяви значима вест. Тя е бременна и ще се омъжва за футболист, срещнали се в Студентски град. Тъй като сватбата би трябвало да бъде скоро, е нужно двете фамилии да се срещнат. Да, само че има напълно дребен проблем. Сватовете ненавиждат хомосексуалистите и арабите и се борят да влязат в Народното събрание за да забранят гей браковете. А на всичкото от горната страна са и от “прованса”. Любимата щерка не желае да има проблеми със свекъра и свекърва си, по тази причина умолява един от бащите си да не участва на фамилната вечеря с извинението, че майка ѝ е в командировка. Е, нещата не се стичат по проект, по тази причина един от татковците ѝ се дегизира като жена и се показва за Мария.

Режисьор и част от актьорския състав е Асен Блатечки. В постановката вземат участие още Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков - Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова. Продължителността на постановката е час и 45 минути. Спектакълът може да бъде забелязан довечера от 19 ч. в Дома на културата. Ще се позволяват единствено фенове със зелен документ или с негативен тест.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР