Любослав Пенев даде интервю за Sportal.bg, в което обяви, че

...
Любослав Пенев даде интервю за Sportal.bg, в което обяви, че
Коментари Харесай

Пенев: За мен няма значение дали съм в Царско село или в ЦСКА, желая успех на Наско

Любослав Пенев даде изявление за Sportal.bg, в което разгласи, че за пет години ще свърши повече работа от цялото управление на БФС за 15 години. Легендарният голмайстор е безапелационен, че българският футбол има потребност от мощни ЦСКА и Левски, с цел да върви напред.

Ето главните акценти от изявлението му:

" Първата ми победа в Царско село е инфарктна, тъй като не вкарваме по-рано головите си положения, както беше и в първата среща. Ще се научим и нещата ще се подредят с времето. Това е един от най-новите клубове в родния футбол, който потегли от най-долното равнище, а в този момент към този момент е в най-високото равнище. Не един път съм казвал. Аз обичам футбола, аз съм експерт не на 1000, а на милион % и обичам да работя. Няма значение за мен дали съм в Царско село или ЦСКА, тъй като аз се отнасям по един и същи метод към специалността си. Доволен съм, работим добре. Ще оказа помощ с каквото мога на клуба и на футболистите, с които работя всеки ден.

Приятелството ми със Стойне Манолов е една от аргументите да поема Царско село. Факт е, че имат по-хубава база от Левски и ЦСКА. Това не си го измисляме, ами е просто факт. Може би единствено два-три клуба разполагат с такава инфраструктура. Жалко, повече клубове трябваше да имат разполагаем такива бази. Може би във времето това ще се промени. Единственото, което остава на момчетата в този клуб, да желаят, да работят и да упражняват. Да надграждат, всеки идващ мач или последваща подготовка, нещо което на този стадий се получава. От месец съм тук и съм удовлетворен от футболистите. Има колектив, схващат концепцията на поставените задания, и нещата се случват. Трябва да има самообладание.
 Пенев изиска Божидар Васев в тима си
Пенев изиска минал през Славия и Ботев (Пд)

27-годишният състезател е получил няколко оферти

Аз не разделям футболистите на българи и чужденци. Това са футболисти на Царско село. Никога не ги разделям, за мен те са идентични. Доволен съм от колектива и от старанието в тренировките. По време на мачовете също се вижда. Скоро чакам да има сериозна и съответна оферта за Ната. Това е напълно обикновено и разумно, когато един футболист играе добре, има и предложения. Миналата година и зимата имаше предложения, както към чужденци, по този начин и към българи, приказвам за играчи на Царско село. Това е нещо, което може би, ще се случи.
 Снимка 482751
Източник:

За нас главната цел е оставане. Има и друга вероятност - аз съм оптимист. При едно доста положително показване и печелене на точки да гоним плейоф за класиране в Лига Европа. Това е обвързвано с нашето показване. Има ли точки, гоним класиране на по-високо равнище, само че главното е оставане в елита, с цел да гоним по-добро показване през идващия сезон в " А " група с по-добър тим.

Взаимоотношенията са доста положителни с управлението на ЦСКА. Няма проблем, нещата са ок. Може би е останало нещо неказано или завалено от публиката. Нещата са напълно естествени, когато има ангажименти би трябвало да се съблюдават от двете страни. Нищо повече.
 Снимка 482750
Източник:

Не знам дали ще има обединяване в ЦСКА, не съм чел нищо. Концентриран съм върху отбора, който упражнявам. Изчаквам, не знам кой ще взима решенията, само че най-вероятно ще ги прочета.

Но съм отчаян от това, че избрани хора във футболния съюз не пожелаха възходящата последователност в националния тим да продължи. Това е най-жалкото. Това не е офанзива или нахлуване против мен. Това е против българския футбол. Не е значимо по какъв начин се казваш, дали съм аз, ти или някой различен. Важното е, че един треньор съумява, да сплоти, да откри подобаващите футболисти, стадионът да е цялостен. Да няма ЦСКА, да няма Левски, да има България, българи юнаци. И отново споделям, че има хора, които желаеха това нещо да не продължава. Затова скърбя и съм отчаян от този интервал.

Пожелавам триумф на Наско. По-рядко се виждаме в този момент, защото е доста зает. Има доста значима задача, както на него, по този начин и на Тити им поисквам триумф. Няма да е елементарно, само че не е невероятно. Не знам, не съм осведомен и не мога да разясня обстановката в клуба. България има потребност от мощни ЦСКА и Левски. Например тази година Лудогорец печели шампионата на ходом, което за мен не е обикновено. Не съм ок с това нещо. ЦСКА и Левски би трябвало да бъдат мощни тимове.
 Любослав Пенев: Заслужихме трите точки
Любослав Пенев: Заслужихме трите точки

" Имаме осъдени, контузени, а през днешния ден дойдохме с четирима юноши "

Любо Пенев може да бъде по-полезен на българския футбол, като треньор или началник? И като двете. Поотделно и двете дружно. И ще свърша доста повече работа от всичките други хора. За пет години аз ще свърша доста повече работа от тези хора в БФС за 15 години.
 Снимка 480357
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР