Любопитно Промяна в океана, каквато не е имало от 10

...
Любопитно Промяна в океана, каквато не е имало от 10
Коментари Харесай

Промяна в океана, каквато не е имало от 10 хил. години

Любопитно Промяна в океана, каквато не е имало от 10 хиляди години Ефектите от необикновената циркулация на водата могат да бъдат открити на всички места в Северния Атлантически океан  Николай Киров 5 май 2020, 19:28  Ники Кънчев и лицата зад
Ники Кънчев и лицата зад " Защото сме хора ": " Доброто е заразно! "
 Къде е тази пустиня в Европа
Къде е тази пустиня в Европа
 Меган Маркъл: Тези медии щяха да бъдат затворени неотложно, всички фаворизират Кейт
Меган Маркъл: Тези медии щяха да бъдат затворени неотложно, всички фаворизират Кейт
 Какъв е шансът ти съгласно твоята зодия?
Какъв е шансът ти съгласно твоята зодия?
 Днес честват всички, чиито имена значат
Днес честват всички, чиито имена значат " мир "
 Имате махмурлук? Ето кое е най-хубавото средство против него
Имате махмурлук? Ето кое е най-хубавото средство против него
 Пандемията провали проектите на Меган и Хари за грандиозно празненство
Пандемията провали проектите на Меган и Хари за грандиозно празненство

" Дисниленд " - дребни и огромни мечтаят овеселителните паркове още веднъж да отворят порти

ромените в циркулацията на водата може да са провокирали изместване на екосистемите на Атлантическия океан, каквото не се е случвало през последните 10 000 години, разкрива нов разбор на дълбоководни вкаменелости.

Това поразителното изобретение е направила изследователска група от Лондонския университет в границите на плана АТЛАС и е оповестено в „ Geophysical Research Letters” и „ The conversation”.

Топлинна вълна в Тихия океан е умъртвила 1 млн. животни

Според откривателите рибните пасажи всеобщо мигрират към по-студените води в последните години.

През миналите 12 хилядолетия климатът на Земята е бил релативно постоянен. Смята се, че това е една от главните аргументи, разрешила развиването на човешката цивилизация.

В океана основните течения също остават релативно постоянни по време на холоцена.

Спрете да убивате морския живот и той ще се възвърне ", приканват учените

Те имат естествени цикли, следите от които могат да бъдат открити при останките от морски организми.

На този декор въздействието на климатичните промени става все по-очевидно. Тропическите коралови рифове се избелват, киселинността на водата се повишава, а рибни типове като херингата и скумрията се реалокират към полюсите.

Въпреки това, до момента се смяташе, че отражението на климатичните промени върху океаните е лимитирано.

Рекордно топло в Норвегия, идва ли нова ледена ера

Изследвайки утайките на океанското дъно южно от Исландия обаче учените са разкрили напълно друга картина. През мястото минава главно течение. И събраните данни демонстрират, че форминиферите – едноклетъчни същества, образуващи черупки, обитаващи региона, са напълно разнообразни от тези, чиито остатъци са датирани преди индустриалната ера.

Ефектите от необикновената циркулация на водата могат да бъдат открити на всички места в Северния Атлантически океан. На юг от Исландия, понижава планктонът, присъщ за студените води и се усилват топловодните типове.

Затоплянето прави 2-метрови дървета от шубраци

Това сочи, че по-бедните на О2 и хранителни субстанции топли води изместват студените.

На север от Исландия, други изкопаеми демонстрират, че по-топла вода е достигнала до Арктика, което евентуално способства за топенето на морския лед.

Един от методите, по който цялата циркулационна система може да се промени, е намаляването на солеността на водата. При това се трансформира нейната компактност. Ускорява се и топенето на ледовете в Арктика, както и процесът на изпаряване.

Карта на океаните показва виновниците за боклука

Всъщност сходни процеси се следят още от средата на XVIII век, когато е пикът на така наречен Малка ледникова ера. Те обаче се форсират в последните години.

Учените показват, че към момента не се знае какво тъкмо е предизвикало тези промени в циркулацията на океана. Но наподобява, че океанските системи са по-чувствителни към актуалните климатични промени, в сравнение с се смяташе до момента и ще би трябвало да се приспособяваме към това.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: климат .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  48 души от 48 души от " Пирогов " с ковид  <br> В България най-лошото с COVID-19 следва <br>
В България най-лошото с COVID-19 следва
 Илън Мъск още веднъж стана татко Илън Мъск още веднъж стана татко  Днес честват всички, чиито имена значат Днес честват всички, чиито имена значат " мир " Последни  Промяна в океана, каквато не е имало от 10 хиляди години Промяна в океана, каквато не е имало от 10 хиляди години  ЛиЛана Певицата ЛиЛана ѝ и съдружникът ѝ остават в ареста  Санкт Петербург Разположиха хладилни камиони за трупове в Санкт...  Ники Кънчев и лицата зад Ники Кънчев и лицата зад " Защото сме хора ": " Доброто е...  Коронавирусът е бил в Европа още през 2019 година Коронавирусът е бил в Европа още през 2019 година  <p>От среднощ отстраняват КПП-тата във всички регионални градове</p> От среднощ отстраняват КПП-тата във всички регионални...  <p>Мъж с ковид е умрял във Велико Търново</p> Мъж с ковид е умрял във Велико Търново  Новият напълно български сателитен оператор neosat стартира проби Новият напълно български сателитен оператор neosat...  10 месеца затвор и 10 000 лева санкция за мъж, нарушил карантината 10 месеца затвор и 10 000 лева санкция за мъж, нарушил...  <p>Великобритания към този момент с най-вече жертви на COVID-19 в Европа</p> Англия към този момент с най-вече жертви на COVID-19 в...  Таймс: Умрелите от ковид - двойно повече от формалното Таймс: Умрелите от ковид - двойно повече от...  Сградата на Сметната палата Сметната палата не се е произнасяла, че няма опция...  <p>Нова заповед за дистанцията сред масите в заведение</p> Нова заповед за дистанцията сред масите в заведение  АИКБ желае създаване на ограничения за излизане от рецесията АИКБ желае създаване на ограничения за излизане от рецесията  <p>Извеждат хората от обществения дом в Кула</p> Извеждат хората от обществения дом в Кула  Вероятно Nissan Juke и Qashqai ще останат единствените представители на марката в Европа. Nissan се готви за евакуиране от Европа  Китай изстрелва нова ракета с упоритости да покори Луната Китай изстрелва нова ракета с упоритости да покори Луната  Йорданка Фандъкова Възстановяват "синя " и "зелена"...  DW: Тестовете, които откриват COVID-19 DW: Тестовете, които откриват COVID-19  <p>Чадърите и шезлонгите на плажа безплатни</p> Чадърите и шезлонгите на плажа безвъзмездни Всичко от през днешния ден Виц на деня Съдията: - Цяла нощ сте обикаляли пийнал и с виковете си сте събудили заспалите жители. Какво ще кажете за свое опрощение? Подсъдимият: - Трябва да… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  " Le Temps ": Български военачалник е воин от войната против COVID-19  Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия Още инфектирани с COVID-19 се прибраха у нас с полети от Нидерландия  Ген. Мутафчийски: Ген. Мутафчийски: " Отиде си един заслужен български доктор "  Жители на Рим: Жители на Рим: " Ние сме на ръба на гладната гибел "  Грета Тунберг стартира битка и против ковид Грета Тунберг стартира битка и против ковид  " Ще умрем от апетит, в случай че тази обстановка продължи " Водещи вести  <p>От среднощ отстраняват КПП-тата във всички регионални градове</p> От среднощ отстраняват КПП-тата във всички регионални градове  <p>Мъж с ковид е умрял във Велико Търново</p> Мъж с ковид е умрял във Велико Търново  Коронавирусът е бил в Европа още през 2019 година Коронавирусът е бил в Европа още през 2019 година  Санкт Петербург Разположиха хладилни камиони за трупове в Санкт Петербург  <p>Великобритания към този момент с най-вече жертви на COVID-19 в Европа</p> Англия към този момент с най-вече жертви на COVID-19 в Европа  ЛиЛана Певицата ЛиЛана и съдружникът ѝ остават в ареста  <p>Нова заповед за дистанцията сред масите в заведение</p> Разстоянието сред масите в заведения би трябвало да е 1,5 м  Новият напълно български сателитен оператор neosat стартира проби Новият напълно български сателитен оператор neosat стартира проби  10 месеца затвор и 10 000 лева санкция за мъж, нарушил карантината 10 месеца затвор и 10 000 лева санкция за мъж, нарушил карантината  Таймс: Умрелите от ковид - двойно повече от формалното Таймс: Умрелите от ковид - двойно повече от формалното  Сградата на Сметната палата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР