Любомир Каримански остава кандидатът на ИТН за нов управител на

...
Любомир Каримански остава кандидатът на ИТН за нов управител на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов обвини Петков и „Продължаваме промяната“ в рекет

Любомир Каримански остава претендентът на Има Такъв Народ за нов шеф на Българска народна банка. Това разгласи Тошко Йорданов преди съдружния съвет, който заседава сега. Преди това стана ясно, че претендентът на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров се отдръпва от конкуренцията за поста.

Тошко Йорданов упрекна премиера Кирил Петков и сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “ в рекет: 

" Първо, господин Каримански е претендент на " ИТН " за поста гуверньор на Българска народна банка и това е такова, каквото е. Ние стоим зад тази кандидатура. Второ: слушах изказването на министър-председателя и да ви кажа това, което вършат сега Кирил Петков и Асен Василев и " Продължаваме промяната ", точната дума е рекет ".

Владислав Панев от " Демократична България " назова решението на Андрей Гюров " почтена постъпка " и съобщи, че най-добре е да има нова процедура за избор на шеф на Българска народна банка:

" Има нова обстановка, да кажа почтена постъпка на господин Гюров от през днешния ден. Вероятно ще обсъдим на група, само че ми се коства, че по-скоро по-добрият вид за момента е възможна нова процедура и оставане за известно време на настоящия шеф на Българска народна банка ".

Владислав Панев добави, че в случай че кандидатурата Каримански влезе в пленарна зала, тогава групата на " Демократична българия " ще реши по какъв начин да гласоподава, само че по думите му, по скоро групировката няма да го поддържа за шеф на Българска народна банка.

Преди началото на съдружния съвет вицепремиерът Асен Василев отхвърли коментар и влезе в Министерски съвет, запазвайки безмълвие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР