Любо Киров безспорно е един от най-лиричните мъжки гласове от

...
Любо Киров безспорно е един от най-лиричните мъжки гласове от
Коментари Харесай

Любо Киров с разтърсващо разкритие за личния си живот

Любо Киров несъмнено е един от най-лиричните мъжки гласове от родната поп сцена. Уникалният му глас не може да бъде сгрешен, а невероятната харизма в допълнение му е спечелила вярната фенска маса. Зад гърба си има десетки извоювани награди, а новата му ария " Целуни ме " има всички шансове да стане един от огромните му шлагери.

Пред кореспондент на show.blitz.bg Любо разкри детайлности за новата си ария, за идното турне, пандемията, триумфите, славата, любовта и за какво отхвърля към този момент толкоз години да се включи в " Като две капки вода ".

- В тези сложни за изкуството времена представихте чисто нова ария. " Целуни ме " по време на пандемията ли се роди?

- По време на пандемията в действителност се родиха много хрумвания за нови песни, „ Целуни ме “ е единствено една от тях. Ние музикантите се спасяваме с музика и това беше единственият метод да оцелеем прочувствено и духовно.

- Какво значи за вас целувката?

- Целувката е метод да изразим възприятията и пристрастеността, които изпитваме, без да използваме думи. Целувката е най-искреният израз на любов и обвързаност. Тя постоянно е мистерия. Има доста лица и за всеки един миг има целувка, с която можем да кажем „ Здравей “, „ Обичам те “, „ Пази се “, " Радвам се да те видя ". Текстът на „ Целуни ме “ е на няколко равнища, носи както персонално обръщение към някого, по този начин и общо такова за живота, който живеем, това, което ни се случва, даже и в този момент в тази тъжна година. За скъпите моменти и пропуснатите такива с хората, които обичаме и ни обичат. В нея премислям над това да не изпускаме настоящия миг, тъй като единствено него владеем, а на следващия ден може да ни няма.

- На 15-ти юни обявихте, че ще имате концерт в Античния спектакъл в Пловдив. Покрай пандемията евентуално сте зажаднели за публиката... Какво ще забележим там?

- Да, този концерт се разпродаде за 6 дни и се наложи да създадем втора дата! Оттам подредихме цяло турне, което минава през огромните летни театри в страната и клубната сцена по едно и също време. Нямаме самообладание да свирим онлайн пред действителни хора! Подготвил съм двучасова стратегия за концертите, изпълнена с доста изненади и нов тон!

- Какво е значимо за вас при правенето на песни? Доколко залагате на претърпени към този момент истории и в тях по-лесно ли давате душата си?

- Почти всичко в моите текстове и музика е претърпяно. Дори и тук-там да е преекспонирано като история в песента. Важно е да има истини, които са минали през теб. Само тогава това, което разказваш, има мощ да допре хората против теб.

- А има ли такава ария, която ви се е случила откакто сте я направил, нещо като знамение?

- Интересно е, че от време на време това, което изпея, ми се случва. Често предсказвам развиването на живота си и по-късно следя по какъв начин действително се случва.

- Има ли го към момента терзанието преди огромна изява и имате ли си някакъв обред преди да се появите на сцената?

- Винаги имам театрална тресчица, дори мисля, че в този момент е по-голяма от преди. Може би съм по-отговорен към този момент и това да се тормозя зад сцената очевидно значи, че доста държа нещата да стават по-добре от всеки различен път. Да си придирчив към себе си е част от развиването и това да се вълнуваш по какъв начин ще мине значи, че ти пука за музиката и за хората.

- Как успяхте да се опазите земен и толкоз добродушен в тези комплицирани времена, където всеки се мисли за някого и парадира с състояние, пари, връзки и така нататък?

- Сам се смъквам на земята, тъй като имам действителна визия къде се намирам по отношение на международната сцена. Задавам си верните въпроси за това кое е значимо в действителност и кое не. Вярвам, че може да сме по-големи герои, в случай че останем хора в душите си. Славата от време на време е много скучно и досадно нещо.

- Наскоро стана ясно, че имате покана за „ Като две капки вода”, която сте отхвърлил. Какви са терзанията ви и по какъв начин реагирате на участниците, които би трябвало да ви имитират вас? Кой съумя да се приближи най-вече до оригинала?

- Много са положителни сътрудниците, които вземат участие. Харесвам всички там. Ако би трябвало да вляза в предаването, се тормозя само от това, че не съм добър подражател. Казват ми, че моят глас постоянно се разпознава, а за „ Капките “ това не е преимущество. Няма да не помни Геро и Къци Вапцаров, превъплътени в моя облик. И двамата бяха страхотни!

- Имате ли гафове на сцената и по какъв начин се измъквате по-късно – с възприятие за комизъм и самоирония или с терзания и искане земята да се отвори и да ви погълне?

- Винаги сме излизали от комплицирани обстановки с комизъм и почтеност. Нормално и човешко е да сбъркаме от време на време. Хората постоянно схващат когато си откровен на сцената, тогава простят всички неточности.

- Да пеете детска фантазия ли беше и какви други неща имате за сбъдване в бъдеще?

- Наистина като дребен мечтаех да върша това, което върша в този момент. Даже надминах фантазията си, тъй като мислех, че ще остана барабанист на сцената. Щастлив съм, че тогава преборих страховете си да съм фронтмен. И в случай че приказваме за бъдещето, към този момент ще е добре най-малко да стартираме концертите, които доста ни липсваха през последната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР