Любителите на видео с насилие останаха без най-екстремния ресурс в

...
Любителите на видео с насилие останаха без най-екстремния ресурс в
Коментари Харесай

Затвориха сайта с най-жестоките видеоклипове


Любителите на видео с принуждение останаха без най-екстремния запас в интернет
(снимка: CC0 Public Domain)

След 15 години работа уеб сайтът с най-жестоките видеоклипове в интернет, LiveLeak, беше затворен. На негово място идва ItemFix, където не е разрешено качване на видео с прекалено принуждение.

Основателят на LiveLeak Хейдън Хюит не уточни причина за затварянето на уеб страницата, само че, че светът се е трансформирал доста през последните няколко години, както и интернет. Във видеоклип в канала Trigger Warning в YouTube той изясни, че е станало прекомерно мъчно да поддържа уеб страницата.
още по тематиката
Нито Хюит, нито неговият екип имат сили да продължат битката за видеопортала. Основателят на LiveLeak признава, че не харесва метода, по който наподобява интернет сега.

Нецензурираният видеосайт публикуваше клипове с убийства, и други подиуми на принуждение. Сайтът беше подложен на критика, само че създателите му обявиха, че желаят да покажат действителния живот.



Именно в LiveLeak се появи видеозапис на обезглавяването на американския публицист Джеймс Фоули от бойци на ИДИЛ (предишното име на терористичната група на Ислямска държава).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР