Любителите на ресторантите за бързо хранене в Русия могат да

...
Любителите на ресторантите за бързо хранене в Русия могат да
Коментари Харесай

“Вкусно и точка“: отвориха “руския Макдоналдс“


Любителите на заведенията за хранене за бързо хранене в Русия могат да си отдъхнат: някогашните филиали на Макдоналдс още веднъж работят, само че под друго име, с ново лого и нов притежател. Персоналът обаче е същият. А менюто?

Същите обекти, с ново име и съветски притежател: " Вкусно и точка " е новият " Макдоналдс " в Русия

Макдоналдс в Русия е история:. Те ще се споделят “Вкусно и точка ”. Първите 15 ресторанта в Москва към този момент са отворени - с ново име и лого, само че на същите места, със същия личен състав и съвсем идентични ястия.
Редакцията предлага
След повече от 30 години на съветския пазар, при започване на март Макдоналдс последва другите западни компании и спря работа поради. По-късно американската компания реши изцяло да изтегли бизнеса си от страната, където беше шеф на 62 хиляди души. Само на гарите и летищата обособени заведения за хранене към този момент ще продължат да работят с известното жълто лого заради специфични контракти за франчайз, които не могат елементарно да бъдат прекъснати.

Макдоналдс има алегорично значение за руснаците

Новият притежател на веригата в Русия се споделя Александър Говор и до неотдавна е управлявал 25 ресторанта на Макдоналд ” в Сибир. За неназована цена той закупи 825 филиала на компанията в Русия и твърди, че в идващите два месеца ще отвори още веднъж всеки един от тях.

Завръщането на Макдоналдс в нова съветска опаковка от дни се дискутира в обществените мрежи в страната. Правителственият вестник “Российская газета ” пък посвети на “руския Макдоналдс ” цяла една страница. Интересът е обвързван с обстоятелството, че за доста руснаци Макдоналдс има алегорично значение: при започване на 1990-те години отварянето на първите заведения за хранене на територията на Русия се приемаше за знак на смяната в страната, а пред заведенията за хранене се образуваха дълги опашки.

Сега затворените заведения за хранене на Макдоналдс са различен знак: на. От американската верига за бързо хранене задължиха новия притежател да остави на работа чиновниците на компанията най-малко две години при същите условия. Той обаче няма право да употребява логото на компанията. Новото лого, въпреки да включва червен кръг и две оранжеви линии, въпреки всичко припомня на буквата “М ”.

“Вкусът е останал същият ”

По отношение на менюто малко неща очевидно ще се трансформират. Поне на фотосите другите менюта наподобяват съвсем идентично с тези на Макдоналдс. Filet-o-Fish към този момент се споделя “Фиш бургер ”, бургерът Royal към този момент е “Гранд ”, двойният Royal - “Двоен Гранд ”, единствено Big Mac очевидно ще остане в историята. Фактът, че веригата се доставяше с артикули от Русия, значи, че и по усет те евентуално няма да се разграничават доста.

Собственикът на " Вкусно и точка ": Александър Говор купи обектите на Макдоналдс в Русия

Но ястията са малко по-евтини от преди. Според новата компания рецептата на бургерите не се е трансформирала, а оборудването на Макдоналдс е останало. 15-годишният Сергей тества храната в клон в центъра на Москва. “Вкусът е останал същият ”, споделя той. “Кóлата е друга, само че бургерът в действителност не се е трансформирал ".

Дали “Вкусно и точка ” ще се радва на същия следва да забележим. Необходими са десетилетия, с цел да бъде наложена една марка, споделят специалисти.

С какъв брой олеква Макдоналдс?

За Макдоналдс отдръпването е сериозна стъпка: предходната година американската компания е осъществила към девет %, или два милиарда $, от оборотите си в Русия и Украйна. Концернът възнамерява да отпише от активите си сред 1,2 и 1,4 милиарда $ в следствие от продажбата.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР