Любимият на поколения читатели писател Стивън Кинг се яви като

...
Любимият на поколения читатели писател Стивън Кинг се яви като
Коментари Харесай

Стивън Кинг проговори в съда по голямо дело, защити държавата

Любимият на генерации читатели публицист Стивън Кинг се яви като очевидец от страна на държавното управление в дело, в което министерство на правораздаването на Съединени американски щати се пробва да убеди съда, че сливането на издателствата "Пенгуин Рандъм хаус " и "Саймън енд Шустър " ще навреди на кариерите на някои от най-известните създатели, заяви Асошиейтед прес.

Авторът на "Кери ", "Сиянието " и доста други обичани романи по свое предпочитание заема позиция против дългогодишния си издател "Саймън енд Шустър ". Той не е определен от държавното управление на Съединени американски щати само поради славата си, а и поради обществената си рецензия към договорката за 2,2 милиарда щатски $, оповестена в края на 2021 година.

"Колкото повече издателствата се консолидират, толкоз по-трудно става за самостоятелните създатели да оцеляват ", написа Кинг в Туитър предходната година.

Кинг се яви на свидетелската пейка в съда във вторник, във втория ден от федералното антитръстово дело, което се чака да продължи две до три седмици.

"Казвам се Стивън Кинг. Аз съм публицист на свободна процедура ", сподели Кинг при започване на показанията си като очевидец за министерство на правораздаването на Съединени американски щати.

Показанията на Кинг в районния съд на Вашингтон - много извънредно за антитръстово дело, показаха еволюцията на книгоиздаването в Съединени американски щати до доминирането на "Петте огромни " издателства. Държавният бранител Мел Шоурц преведе Кинг през персоналната му история като публицист от незнаен създател през 70-те години на предишния век до момента и връзките му с сътрудници и издателства. Кинг подлага на критика сегашното положение на промишлеността.

"Дойдох, тъй като мисля, че консолидирането е неприятно за конкуренцията ", сподели Кинг. Той сподели още, че поради метода, по който се развива промишлеността, "става все по-трудно и по-трудно за създателите да намират пари, с цел да оцеляват ". "Петте огромни " са добре укрепени ", сподели той.

Кинг е песимистичен към обещанията на двете огромни издателства да продължат се конкурират за правата за издаване на книги и след сливането. "По същия метод може да кажете, че брачен партньор и брачна половинка ще наддават един против различен, с цел да купят една и съща къща ", сподели той.

Изненадващо юристът на двете издателски компании Даниъл Петрочели се отхвърли да зададе въпроси на Кинг.

Първият оповестен разказ на Кинг - "Кери " е публикуван от "Дабълдей ", която през 2009 година се слива с "Ноф пъблишинг груп " и в този момент е част от "Пенгуин Рандъм хаус ". Друг някогашен издател на Кинг - "Вайкинг прес " е част от "Пенгуин " и се влива в "Пенгуин Рандъм хаус ", когато "Пенгуин " и "Рандъм хаус " се сляха през 2013 година

Кинг има афинитет към дребните издателски къщи. Дори и до момента в който негови произведения се издават от "Скрибнър ", част от "Саймън енд Шустър ", той написа трилъри за самостоятелното издателство "Хард кейс крайм ". Преди години оттова го молят да напише обобщение за книга, само че Кинг им предлага да напише за тях разказ и през 2005 година издателството пуска неговият "Колорадеца ".

Самият Кинг би бил миропомазан от договорката сред "Пенгуин Рандъм хаус " и "Саймън енд Шустър ", само че той е прочут с това, че не преследва само личното си благоденствие. Той от дълго време подлага на критика данъчните облекчения за богатите, въпреки самият той сигурно да е измежду тях и намерено приканва държавното управление да усили налозите му.

"В Америка всички ние би трябвало да плащаме своя дял ", написа той в "Дейли бийст " през 2012 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР