Любимата на поколения българи народна певица ще изненада сънародниците ни

...
Любимата на поколения българи народна певица ще изненада сънародниците ни
Коментари Харесай

Николина Чакърдъкова с вълнуващ концерт на 3-ти Март в Лондон

Любимата на генерации българи национална певица ще изненада сънародниците ни в Лондон с нов концерт на най-светлия и български празник – 3-ти март. Танцът е език преди словото. И като подобен е част от битието на българите. Въпреки годините в иго, България е съумяла да сътвори и съобщи през поколенията любовта към достоверния български танц.

Създала е българското хоро. Заедно със своите музиканти и танцьори от неврокопския отбор, Николина Чакърдъкова ще показа магията на този танц и ще се включат с публиката в двучасов театър. След като покори сцените в Канада, Съединени американски щати, Италия и Холандия, изпълнителката на национална музика готви своето завръщане в английската столица с нов театър в една от най-популярните зали – зала „ Трокси ".

„ Хора и хора̀ " е план, който продължава познатата стилистика в творчеството на националната певица – хубав и цветен фон и носии, богата фолклористика и безкрайна китка от хора! Относно името на спектакъла, Николина споделя, че е било препоръчано от екипа й и още първия път, когато го чува, надарената изпълнителка взема решение, че е тъкмо това, което търси! „ Смятам, че името е нетрадиционно, а и е една подсказка към концепцията, която сме подготвили! ".

Първите 45 минути, „ Магьосницата от Пирина " и екипът й са отредили за концертната част, а незабавно след нея, на дансинга, очакван в лондонската зала се чака изключителна забава – националната изпълнителка споделя, че това е „ решена формула на триумф " – „ От началото на Април, тази година, до края на месец Октомври, дружно с Неврокопския танцов отбор сме изнесли 100 концерта в родината!

Натрупаният опит ни сподели, че до един миг хората се любуват на нашите осъществявания, само че по-късно те желаят да бъдат част от концерта, дружно с нас! " Това е и повода, във величествената „ Трокси " да бъде отредено задоволително пространство, на което три хилядната аудитория да има опция да се причисли към вълшебството и да показа страстта. Специалната дата, която националната певица е избрала за представянето на своя театър – 3-ти март е неслучайна – Николина споделя, че и преди две години е посветила собствен концерт на емигрантите ни в Берлин – „ Моята задача, моето верую е да върша хората щастливи!

Аз имам вяра, че всеки българин усеща горделивост на най-големия ни народен празник – този на Освобождението! Имам възприятието, че на тази дата, даже сетивата ни за изострени по различен метод и за мен е голяма наслада, че мога да споделя това прекарване със сънародниците ни зад граница! " В деня на Освобождението през 2018г., проекът „ Хора и хора̀ " ще даде началото на ново Европейско турне след 10 години завръщане - през 2006г. фондация "Николина Чакърдъкова " взаимно с Министерство на Външните работи и Министерство на Културата реализираха плана „ Родино моя ", основан, с цел да показа фолклорното ни благосъстояние пред света. Билети за концерта можете да закупите от: http://www.eventim.co.uk/tickets.html?fun=erdetail&doc=erdetaila&erid=2080573&affiliate=EUK

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/layfstayl/nikolina-chakrdkova-s-vlnuvashch-kontsert-na-3-ti-mart-v-london_news564664.html
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР