Любен Попов и Йоана Андреева са безапелационните шампиони на сингъл

...
Любен Попов и Йоана Андреева са безапелационните шампиони на сингъл
Коментари Харесай

Любен Попов и Йоана Андреева безапелационни в Sandanski Open II

Любен Попов и Йоана Андреева са безапелационните първенци на сингъл в следващия шампионат на Weekend Tour – Sandanski Open II. Надпреварата се организира през уикенда на кортовете на Интерхотел Сандански и събра 60 тенисисти от София, Велинград, Видин, Сандански, Петрич, Кюстендил и Казанлък. При съвършена организация и чудесно време състезателите изиграха повече от 100 мача и излъчиха първенци в четири формата – сингъл мъже и дами, двойки мъже и смесени двойки.

При мъжете първото място извоюва Любен Попов, който победи на финала Станислав Иванов с 6:1. Любен завоюва шампионата в Сандански през лятото и отбрани купата си със самочувствие и обсег. Станислав победи при мъжете в Созопол преди един месец, само че в този момент влезе в мача след няколко сложни срещи и умората не му разреши да покаже какво умее на корта. Любен пък завоюва полуфинала служебно, откакто противникът му се отхвърли, с цел да резервира силите си за срещата за купата на двойки мъже.
 При дамите Йоана Андреева подвигна купата, откакто преди финала беше изгубила единствено два гейма в четири срещи. В мача за купата тя се изправи против Диана Митева, само че още веднъж беше безапелационна и надви с 6:2 след оспорвани разигравания и технична игра.
 На двойки мъже след един напълно велинградски край победиха Йордан Райчев и Атанас Палигоров, които победиха Тома Чонков и Димитър Каленов. На смесени двойки Йоана Адреева дублира купата си в тандем със брачна половинка си Бойко Васев. Двамата завоюваха с 6:4 против Любен Попов и Цветелина Пулева.

Sandanski Open II записа рекорден брой участници. В четирите формата се пуснаха 60 тенисисти, а дамите бяха 12, което е върхово достижение в осемгодишната история на фамилната тенис и СПА верига. Участниците в шампионата и околните им се възползваха от СПА центъра на Интерхотел Сандански, а от компания „ Братя Узунови “ и „ Китанови “ ги поддържаха със скара и бира. Наградите от томболата сред състезателите завоюваха Диана Митева, Антон Дражев и Галин Ников. Те получиха от домакините ваучери за отмора в Интерхотел Сандански. Община Сандански също беше част от шампионата, като на формалната вечеря в събота вечерта обезпечи за състезатели и посетители диджей и фолклорна стратегия от отбор „ Празник “. Освен това всички тенисисти и околните им получиха ваучери за посещаване в епископската базилика в града. Организаторите пък означиха осмия рожден ден на Weekend Tour и изненадаха децата на играчите с торта.

Последният за 2020 шампионат на Weekend Tour ще се организира от 6 до 8 ноември в село Баня до Банско. Очаква се в Hot Springs Open да се включат най-запалените играчи от страната, с цел да покажат уменията си и в игра на закрито.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР