Любен Чаталов и Иван Иванов се познават от близо 60

...
Любен Чаталов и Иван Иванов се познават от близо 60
Коментари Харесай

Последните думи на Иван Иванов към Любо Чаталов разплакаха България: Ето защо се е отказал от киното

Любен Чаталов и Иван Иванов се познават от близо 60 години. Приятелство, което не се крепи на непрекъснати и всекидневни срещи, а надълбоко другарство и мъдрост, споделя артистът Любен Чаталов в „ Тази събота и неделя “ по bTV.
Той умря на 72-годишна възраст след тежко боледуване, а ние ще го запомним вечно с функциите му във филми като „ Всичко е обич “, „ Лавина “, „ Комбина “ и „ Мярка за неотклонение “.
Любен и Иван се срещат още като възпитаници в София. Работят дружно на аерогарата, а по-късно още веднъж дружно влизат в НАТФИЗ. Иван Иванов желае да стане авиатор със аероплан, само че му откриват лек проблем с очите. Любен Чаталов пък скъсват на изпит по математика. Така откриват пътя си като артисти.
Историята им продължава с едно доста същинско другарство. „ Аз спах повече от 10 дни в един автомобил “, спомня си Любен. Иван отива при него и го прибира. За една седмица си споделят тъкмо една дума. Общуват си рядко, само че Любен си спомня за Иван като „ един от най-силните мъже в киното “. Именно по тази причина даже „ Стоичков плачеше като малко дете на погребението му “, призна Чаталов. „ Не можахме да си кажем, че се обичаме “, съжалява Любен.
Последният филм, в който взе участие Иван Иванов е от 2006 година – „ Врабците през октомври “. Оттогава той няма роля във филм. Любен Чаталов, който предишното лято приключи последния си филм, разкри каква е повода.
„ Ването не можеше да приказва. Загуби гласа си. “
Двамата с Чаталов прекарали една седмица преди години в една къща, където Иванов го е взел, до момента в който Чаталов имал проблем с дома си. „ За една седмица ми сподели една дума. Най-добрата терапия. “
Можеше да мълчи, само че като каже нещо беше, където би трябвало “. Той се отхвърли от киното, тъй като не можеше да приказва. Живя в ерата на говорящото кино. Ако бяхме в нямото кино, щяхме да вършим някакви маймунджулъци. Общувахме си с СМС-и. Но в случай че не е против мен не е диалог. Милият не можеше да произнесе тон. Последният път му споделих „ Иване, пиши ми, бе “. Каза ми „ Старо, всичко към този момент е написано “ “, сподели Чаталов.
Освен от киното Иванов е прочут и с функциите си на театралната сцена, а гласът му може да бъде чут в редица филми, които е озвучавал. Актьорът е притежател е на редица влиятелни награди и оценки, предава LadyZone.
„ Всичко е обич “ е филмът, който трансформира Иван Иванов в легенда и секс знак на българското кино.
Освен Радо от „ Всичко е обич “, той играе и Асен в „ Лавина “ (1982), Вас/Христо в „ Комбина “ (1982) и Траян в „ Мярка за неотклонение “ (1983).
Снима се във филми на режисьори като Борислав Шаралиев („ Борис I “, 1985), Зако Хеския („ Нощем с белите коне “, 1985), Иван Андонов („ Мечтатели “, 1987) и други.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР