Лятото настъпва с все по-бързи крачки към нас и все

...
Лятото настъпва с все по-бързи крачки към нас и все
Коментари Харесай

До Гърция, но без да излизаш от София. Ето как

Лятото настава с все по-бързи крачки към нас и все по-често ни кара към този момент да мечтаем за море, слънце, обичани летни дестинации и приятни преживявания. Безспорно Гърция е измежду топ локациите, които българите избират за летните си почивки. Това е по този начин освен поради безкрайните слънчеви плажове, само че и поради неустоимата гръцка кухня.

Гастрономите знаят, че гръцката кухня не е единствено узо, зехтин, маслини.

Националната гръцка кухня се отличава с голямо многообразие на ястията, като значимо място в храненето на гърците заемат рибата и морските блага , съчетани в голямо многообразие от ястия с всевъзможни жители на морето: скариди, калмари, октоподи, раци, мид и, стриди, омари и така нататък
 морски блага ThinkStock/Getty Images
Ястията в гръцката кухня са основателна причина за дълга разходка до южната ни съседка.

Ако въпреки всичко обаче Гърция ви се коства надалеч, а желаете да се придвижите там без даже да излизате от София – имаме решение за вас! В новия епизод на уеб поредицата водещият Алекс Петренко ще ни заведе в Гърция без даже да напуща София. Той разкрива къде вършат най-вкусните достоверни гръцки гироси, пълнени калмари, къде можете да пиете истинска гръцка „ портокалада “, да се насладите на същинско дзадзики, тирокафтери и най-уникално вкусния лаврак на скара.-->
 салата ThinkStock/Getty Images
Гръцките готвачи необятно употребяват зехтина, зеленчуците, зърнените храни и хляба, виното, рибата и разнообразни меса. Типични съставки в гръцката кухня са маслините, сиренето, патладжанът, тиквичките и киселото мляко, само че това напълно не е всичко.

Столицата към този момент се радва на редица класни гръцки заведения за хранене, които ще ви пренесат в достоверната гръцка атмосфера . Там можете да опитате редица от обичайните специалитети, присъщи за кухнята на южната ни съседка.

 е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях един път седмично водещият ще сервира своите горещи оферти за " вървежни "  барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР