Лятото наближава и все по-често се спираме пред огледалото за

...
Лятото наближава и все по-често се спираме пред огледалото за
Коментари Харесай

Зимата си отива, но целулитът не: как да избегнем или редуцираме портокаловата кожа

Лятото наближава и все по-често се стопираме пред огледалото за оглед на вредите, които зимният интервал е оставил върху тялото ни. Похапването по празниците и неналичието на задоволително придвижване са ни закръглили с няколко кг и „ борбата” с подкожните мазнини и целулита е належаща, желаеме ли да изглеждаме добре през лятото.

Целулитът е проблем засягащ над 80% от дамите и напълно не е „ непокътната марка” единствено за тези с наднормено тегло.

В този % влизат и слабите дами, даже моделите и спортуващите, хранещи се здравословно дами.

Това е по този начин, тъй като биологично тялото ни създава повече мастна тъкан, от това на мъжете. Природата по натурален метод се грижи и ни приготвя за това да бъдем майки.

Натрупването на аварийна мастна тъкан и мазнини са питателните субстанции, които тялото ни ще употребява, с цел да се оправи с възможна бременност и майчинство.

Разбира се, не би трябвало да се извиняваме с този факт. Генетично е заложено да сме с по-голям % мазнини от мъжете, само че със идващите няколко стъпки можем да се погрижим за положителния тонус и тип кожата си.

Най-доброто решение в битката с целулита е комбинацията от здравословен хранителен режим, физическа интензивност, анти-целулитни процедури, хидратация на тялото с най-малко 2 литра вода дневно и неизменност в осъществяването им.

 г Thinkstock

Хранителният режим би трябвало да бъде богат на фибри, пресни плодове и зеленчуци, фрешове и доста вода. Ограничете до най-малко солта. Тя въздейства непосредствено на портокаловата кожа наред с мазнините и храните цялостни с консерванти и подсладители.

Включете в менюто си грейпфрутът, зеленият чай и канелата.

Те са известни и като храни фетбърнъри, подпомагащи процеса на размразяване на мазнините.

 г Thinkstock

Грейпфрутът, като се изключи че е богат на фибри и витамин С, работи детоксикиращо, усъвършенства храносмилането, има диуретичен резултат и извежда непотребните течности от организма.

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, форсира метаболизма и топенето на мазнините, а кафена лъжичка канела към десерта усъвършенства инсулиновата сензитивност. По-ниски равнища на инсулин, по-малко струпване на мазнини.

Спортът и физическата интензивност са извънредно значими в битката с целулита. Липсата им води до закъснение на метаболизма, утежнява се кръвообръщението и всички процеси в организма.

 г Thinkstock

Изберете физическа интензивност, която ви доставя наслаждение и бъдете непрекъснати.

Добре е да включите и подготовка с тежести. Упражненията, които задействат максимален % мускули форсират оптимално метаболизма и горенето на калории продължава дълго откакто сте завършили с тренировката. Това са клековете, напъди, набирания, мъртва двигателна сила, коремни преси, махове, лицеви опори.

Плуването и аква-гимнастиката също са доста положително решение. Водата тонизира кожата, усъвършенства лимфния дренаж и работи удобно на кръвоносните съдове.

 г Thinkstock

Самомасажите или процедурите при експерт са идната стъпка в битката с целулита. Най-резултатен е така наречен лимфодренажен масаж. Той усъвършенства и форсира циркулацията на лимфата, почиства насъбраните отпадни артикули, регенерира тъканите, кожата наподобява свежа и „ жива”. Може да го изпълнявате и у дома с определен от вас антицелулитен артикул в посока отдолу-нагоре с плавни, изцеждащи придвижвания.

Масажите и пилингът с морска сол, наслойка от кафе, мед, етерични масла ускоряват кръвообръщението, освобождават арестуваните течности и тонизират изцяло кожата.

Контрастните душове също са доста ефикасни. Редуването на топъл и леден душ усъвършенства метаболизма, подтиква имунната система, лишава напрежението и изцяло закалява организма.

 г Thinkstock

Пийте задоволително вода, с цел да изчиствате организма!
 Когато пиенето на вода се трансформира в същинско наслаждение Edna предлага Когато пиенето на вода се трансформира в същинско наслаждение
Задържането на течности е една от аргументите за формиране на целулит. Правилната хидратация на организма и честият банкет на вода са превантивна мярка против задържането на вода. Пиете ли задоволително, тялото няма да изпитва дефицит и да складира непотребни течности, с цел да има запас при случай на потребност. Приемът на вода е строго самостоятелен, само че с правилото за 6-8 чаши дневно сте на правия път. Водата енергизира тялото ни и оказва помощ на организма да се освободи от токсините и остатъчните артикули.

Ежедневните грижи и отговорност към нашето здраве са ключът към това да се усещаме и изглеждаме по този начин, както желаем. Бъдете дейни, стимулирани и непрекъснати и резултатите няма да закъснеят!

 г Thinkstock

Още по тематиката:
5 мотивиращи аргументи да включим тренировки с тежести в спортния ни режим Искате плътно тяло? Пожелайте си мускули! Гладът ли е решението за битката с килограмите? Седиш дълготрайно на стола в офиса? Това е закононарушение към тялото ти! Как да си съставите сами добър хранителен режим и да отслабнете трайно Във форма и след 40. Мотивирани ли сте?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР