Лятото е все по-близо, замисляме се за плаж, море, изобщо

...
Лятото е все по-близо, замисляме се за плаж, море, изобщо
Коментари Харесай

Пътуване по време на кърмене – ето няколко съвета


Лятото е все по-близо, замисляме се за плаж, море, въобще за доста приятни пътувания. Но дали кърменето би ви основало проблем през лятната отмора?

Ето няколко съвета...

Планувайте пътуването с доста почивки. Ако ви следва дълго пътешестване проучете къде по пътя можете да спирате, с цел да кърмите. Повечето експерти са на мнение, че бебета под 6 месеца, които са напълно на кърма нямат потребност от вода. Кърмата, с която се хранят е безусловно задоволителна да задоволи потребностите им от течности и да не се стига до дехидратация. Именно затова кърменето през горещите дни би трябвало да е допустимо по-често.

Ако пътувате със аероплан. Избягвате приблизително място. Опитайте се да запазите място до прозореца или до пътеката, тъй че от едната ви страна да няма човек. Не с цел да се криете, до момента в който кърмите, в случай че бебето рита или се върти, може съседът ви по място да не е доста удовлетворен. Кърмете бебето при кацане и политане. Преглъщането ще понижи налягането в ушите и дискомфорта.

Запознайте се с правата си . Проучете по какъв начин стои въпросът с кърменето на мястото, където отивате – къде може и къде не може да кърмите. Някои страни имат строги правила за кърмене на публични места. Спазвайте ги.

Свързани публикации.. Храненето при кърмачки 0 Основни пози за кърмене 0

Имунизации. Уверете се, че всичките имунизации и реимунизации, които би трябвало да имате са направени. Попитайте педиатъра си дали няма потребност от някаква характерна ваксина за мястото, където заминавате.

Кърмачето също усеща часовата разлика. Не единствено, че усещат часовата разлика, само че това може да ги направи плачливи и раздразнителни. И вие и бебето може да имате потребност от няколко дни, с цел да привикнете към новите условия. Кърменето сигурно ще подкрепи акомодацията. Твърде евентуално е графикът ви за кърмене да се обърка в новата часова зона. Бебето най-вероятно ще се придържа към досегашните си часове за хранене. Ако желаете да пренастроите графика, ще са ви нужни няколко дни, до седмица.

Пътуване без бебето. Ако имате опция изцеждайте кърма авансово. Съхранявана в ледник, тя е годна до 6 месеца. На пазара има обилие от биберони, за които се твърди, че оптимално наподобяват естественото хранене. Можете да се доверите на някои от тези марки. Така бебето приема шишето с кърма, а откакто се върне мама, няма проблем да се върне още веднъж към гърдата. Задължително носете със себе си помпа за кърма.

Изцеждайте се по режима, с който се храни бебето. Носете аварийни елементи за помпата. Ако тя се повреди би трябвало да имате варианти. Не бива да пропускате прекалено много изцеждания. Не спирайте да приемате доста течности, лактогонни чайове и всичко, което сте правили до в този момент, с цел да имате добра лактация.

Ако ви следва дълго пътешестване, уверете се, че ще можете да се изцеждате в нужните часове. В самолетите нормално има комфортни за задачата места. Информирайте се за съответната самолетна компания.

Трябва ви ледник , с цел да съхранявате кърмата. Направете предварителна спогодба с хотела, където ще отседнете да ви обезпечат ледник. На стайна температура кърмата е годна единствено няколко часа. Дори да не сте съумели да намерите по какъв начин да съхранявате кърмата не спирайте изцежданията!

Останете здрава. Приемайте доста течности, хранете се със здравословна и разнообразна храна, която ще направи кърмата ви пълноценна. Опитайте се да подържате същият хранителен режим както до в този момент.

Съхранявайте кърмата на студено (4-5 градуса). Докато пътувате си осигурете хладилна чанта. Само по подобен метод можете да съхраните кърмата по време на дълъг път. Ако имате опция предпочитайте бутилки за предпазване на кърма пред пликовете. Те ще запазят кърмата по-дълго.

Запознайте се с правата си за превозване на кърма. Има закони, които разрешават на майки, пътуващи без бебето си, да носят кърма в по-големи количества, от разрешените количества течности. Кърмата попада в една и съща категория с течните лекарствени форми. Преминавайки през инспекции, чиновниците ще изискат да отворят бутилките с кърма, с цел да ревизират за експлозиви. Предупредете ги, че носите изцедена кърма, те ще ви срещнат с разпоредбите и какво би трябвало да вършиме.

Споделете и вашият опит при пътешестване по време на кърмене, с цел да може да си помогнем взаимно.4291
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР