Лятото е в разгара си и е изпълнено с мечти,

...
Лятото е в разгара си и е изпълнено с мечти,
Коментари Харесай

Одеса Стар – върхът на бруталността на Херман Кох

Лятото е в разгара си и е изпълнено с фантазии, занимания, нови чувства, пътувания, открития и всичко хубаво, което желаеме да имаме в живота си през този безоблачен сезон. Но какво е едно лято или отмора без книга? Нищо. А в случай че желаете да запомните това лято и да вкарате нужната доза баланс, тъй като нищо на този свят не е черно или бяло, оставете място в куфара за менталното и морално премеждие " Одеса Стар " на Херман Кох.
Макар и квалифициран с упования от предходните му заглавия, издадени у нас - " Вечерята ", " Вила с басейн ", " Уважаеми господин Х. ", читателят няма визия какво го чака от страниците на " Одеса остарял " (издателство " Колибри " ). Никой не може да бъде задоволително квалифициран за интелигентно поднесената грубост на Кох, който надминава себе си в тази книга. Авторът се е постарал да събере на едно място няколко злодеи от друг темперамент, които непрестанно и ненадейно си обменят шампионата по свирепост, безкрупулност, нечовечност, прозорливост и жадност за превъзходство.
Така Кох ни среща с Фред Морман – на междинна възраст, който мъчно претърпява тази рецесия, отегчен от монотонността на живота си, с компликации в работата и изчерпващи се връзки с членовете на фамилията му и безконечен проблем с жилището му, който не може да реши от години. Един ден Съдбата го среща със съученика му Макс, който има всичко, за което Фред мечтае.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР