Лятото е към края си, но и това е повод

...
Лятото е към края си, но и това е повод
Коментари Харесай

Тази вила е мечтата на всеки, няма такава красота

Лятото е към края си, само че и това е мотив за следващото пътешестване. Тези необикновени и екстравагантни хотели ще създадат почивката ви незабравима. Някои от тях са плаващи, други завладяващи, а трети са си напряко странни.

На Малдивите, където естествените острови са дребни и уязвими от приливите, локалните бизнесмени вземат решение казуса с плаващата архитектура. „ Това подхожда съвършено на курорта “, споделят архитекти.

Плаващите къщи са като запазена марка за Малдивите. Така се зародил и планът Ocean Flower - плаващи вили, подредени като цвете.

Дизайнът е на датските архитекти от Waterstudio. Къщичките са на две равнища и разполагат с три спални, частен басейн, а цените им стартират от 2.5 милиона $. “Това, което се стремим, е да сътворяваме нещо приблизително сред елементарна къща и къща-лодка “, споделя основателят на Waterstudio Коен Олтиус. Той стартира с планове на сходни домове в Холандия, само че последователно концепцията му добива международен обсег. Ocean Flower е част от The 5 Lagoons, курорт на атола North Malе, на 20 минути с лодка от столицата на Малдивите, джойнтвенчър сред Dutch Docklands International и държавното управление на страната. Waterstudio са създатели и на Amillarah, друга част от Тhe 5 Lagoons, която включва 10 плаващи вили, всяка с частен плаж, басейн и пристан за яхта.

Архитектите от Waterstudio считат, че този вид къщи сполучливо могат да се трансфорат и в тренд, изключително за по-заможните хора, които, с изключение на пентхаус, търсят и къщи, в които могат да се усещат като на частен остров. Затова упованията са, че в идващите години ще се строят от ден на ден плаващи домове, което е и в резултат на възходящия брой на популацията и стоплянето на климата. Извън прагматичните аргументи плаващите домове оферират по-интимна връзка с водата, дават възприятие за независимост и лекост и оферират незаменима панорама.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР