Лятото дойде и всички сме готови за заслужена почивка. Някои

...
Лятото дойде и всички сме готови за заслужена почивка. Някои
Коментари Харесай

Знаехте ли? Това е най-дългият плаж в България

Лятото пристигна и всички сме подготвени за заслужена отмора. Някои избират планината, до момента в който други се любуват на морския бряг. Въпреки това, давайте да бъдем почтени, множеството хора мечтаят да разпънат кърпата на плажа.

Всеки има своя обичано местенце на морето. Някои избират да посещават едно и също място всяка година, до момента в който други се радват на многообразие и се отдават на нови провокации. Въпреки това, малко хора знаят кой е най-дългият плаж в България.

Да разберем дружно по какъв начин се споделя и каква е историята му:

Той се назовава плаж Шкорпиловци и се намира наоколо до селото с такова име. Простира се на дължина от съвсем 13 километра, а в някои места доближава впечатляващата широчина от 100 метра. Освен че е несъмнено най-дългият плаж в нашата страна, той също по този начин е и най-просторният.

Плажът е част от извънредно дълга пясъчна линия, която стартира от къмпингите " Рай " и " Романтика " на север и се простира до Черни нос на юг. Шкорпиловци е един от най-екологично чистите и непокътнати плажове по Черноморието.

Едно от огромните му преимущества е, че се намира единствено на 40 километра от морската столица Варна. Това го прави комфортно и привлекателно място освен за хората от района, само че и за гости от цялата страна. Плажът е ситуиран на към 2 километра от село Шкорпиловци.

 

А знаете ли от къде идва това име?

То е наречено на братя Шкорпил - едни от най-известните другари на България в края на 19 и началото на 20 век. Те са трима братя чехи, двама от които оставят дълбока диря в историята на България.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Шкорпиловци плаж море Варна братя Шкорпил Владимир Шкорпил Карел Шкорпил Херман Шкорпил рай романтика къмпинги Черноморие
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР