Лула да Силва отново е президент на Бразилия. След изключително

...
Лула да Силва отново е президент на Бразилия. След изключително
Коментари Харесай

Триумфално завръщане на Лула да Силва като президент на Бразилия. Кой е той?

Лула да Силва още веднъж е президент на Бразилия. След извънредно оспорвана конкуренция и неизясненост за изхода до последната минута - той завоюва с 50,9% от гласовете - единствено с % повече от противника си Жаир Болсонаро.

Президентът Румен Радев поздрави Лула да Силва във връзка избирането му за президент. И показва убеденост за още по-динамичното развиване на двустранните връзки.

Повече за Луис Инасио Лула да Силва:

Той се е явявал на президентски избори общо пет пъти, за първи път - през 1989 година.
Управлява Бразилия като президент два следващи мандата от 2003 до 2010 година.
Влиза в пандиза по обвинявания в корупция, където прекарва 580 дни, само че по-късно е оправдан.



Привържениците на Лула да Силва ликуваха като след победа на футболен мач. Техният претендент, именуван от бразилците просто Лула, завоюва президентските избори четири дни откакто навърши 77.



Радостта беше изразена и с жест на пръстите на ръката, изписващи буквата Ел.



В Сао Паулу, спечелилият излезе пред последователите си в компанията и на някогашния президент и негова съратница от Работническата партия Дилма Русев.

" Считам себе си за жител, който възкръсна в бразилската политика, тъй като те се пробваха да ме погребат жив. Но аз съм тук. Тук съм, с цел да ръководя тази страна в доста сложна обстановка. Вярвам, че благодарение на хората ще намерим път, тъй че тази страна да живее още веднъж демократично и хармонично ", сподели Луис Инасио Лула да Силва.

Лула не можа да се яви на президентските избори преди 4 години, тъй като беше в пандиза. Той беше наказан за това, че е приел жилище като рушвет от бизнесмен в подмяна на уредени контракти с държавната петролна компания " Петробрас ".



Миналата година всичките му присъди бяха анулирани поради неточност в процедурата. Така някогашният профсъюзен водач още веднъж стигна до върха. В предходните си президентски години Лула се прочу със обществените си стратегии и в този момент даде обещание стопански напредък.

Привърженици на крайнодесния му противник му Жаир Болсонаро плакаха пред Конгреса в столицата Бразилия, само че депутати от обкръжението на някогашния към този момент президент завоюваха болшинство в Народното събрание. Това значи, че Лула ще срещне мощна съпротива, когато встъпи в служба на 1 януари следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР