Лукойл целенасочено и систематично прецакваше българската държава в продължение на

...
Лукойл целенасочено и систематично прецакваше българската държава в продължение на
Коментари Харесай

Харалан Александров: Лукойл целенасочено и систематично прецакваше българската държава в продължение на десетилетия

" Лукойл " целеустремено и систематично прецакваше българската страна в продължение на десетилетия, като просто не плащаше налози. Това разяснява пред общественият антрополог Харалан Александров. " Това, което на повърхността не би трябвало да бъде взимано на доверие, явно има друга причина за това внезапно сприятеляване на Политическа партия с " Лукойл ", счита той. И уточни една от тезите, изразена от Делян Добрев от ГЕРБ, е, че " те въртят бизнес и прибират дебели комисионни от " Лукойл " ". Според Александров това звучи правдоподобно.

" Надяваме се - в случай че обичат, да стартират да заплащат някакви налози в България и в случай че обичат, да позволен да демонополизират цените на горивата, което е безсрамие. Надявам се новите притежатели да са по-читави. Политическите играчи в най-хубавия случай могат да се надяват да са миноритарни съдружници на огромните геополитически играчи. Най-вероятно ще е някаква огромна интернационална корпорация, уповавам се да имат по-добри бизнес практики в сравнение с " Лукойл " най-малко във връзка с България ", разяснява общественият антрополог.

" Напълно напуснахме класическото разделяне сред пазар и политика, сред страната и стопанската система. Всичко се ръководи в голяма степен политически. Трябва да преглеждаме стопанската система като политика и политиката като бизнес ", изрече мнението си още той в изявление за предаването " 12+3 ".

По думите му в условия на дълбока рецесия политическите фактори не могат да си разрешат да оставят стопанската система да се развива от самосебе си. Фикцията за свободния пазар краткотрайно най-малко е изоставена, счита той. Според него от момента, когато взехме решение да сътворяваме пазарна стопанска система, тя седи като неосъществим коптеж.

Щастливата за някои икономическа глобализация сега е в мъка, означи Харалан Александров, като добави, че въпросът е какво ще произтече геополитически за България.

За следващия конфликт сред президента и ръководещото болшинство след наложеното от президента несъгласие върху даването на бронетранспортьори на Украйна, Александров разяснява: " Този, който успее да активизира тази сила, зад която стои един все по-мощен разказ за глобализацията като величествен неуспех, основаване на възходящи неравенства, като лишаване на суверенитет и така нататък - този, който успее да го овладее и да поеме тези настроения, ще се радва на сериозна политическа поддръжка. По всичко си проличава, че президентът е извънредно добре позициониран. /.../ Едно такова несъгласие ясно акцентира и закрепва неговата известност и поддръжка в тази група, то се приема с аплодисменти от огромна част от популацията. Те чакат такова нещо, те желаят да видят българския Орбан и доста евентуално е Радев да влезе в тази роля, когато мандатът му завърши. Всеки, който бие глобалистите, печели ".

Според него измененията в Конституцията наподобява все по-лоша концепция. Една изменена Конституция от тези хора, с тази свиваща се поддръжка, би било ужасно нелегитимно, изрече мнението си общественият антрополог.

" Докато те сътрудничат по сглобяването на рамката, непрекъснато се лашкат вътре, подлагат на критика се, тормозят се и се саботират. Всичко е спектакъл. Истински значимите решения са взети или следва да бъдат взети и че те се съветват с други фактори. Веселата игра, на която сме очевидци, има за цел да омерзи едните повече от другите. Те сега се потапят взаимно. /.../ Цялото това нещо стремглаво губи легитимност и не виждам по какъв начин този развой може да бъде спряно, с изключение на с някакъв огромен триумф, да вземем за пример в случай че ни пуснат в Шенген и ние се възрадваме на това ", разяснява той за връзките в сглобката. Той добави, че същата наслада ще провокира и еврозоната.

" Пеевски е потвърдено добър управител и сигурно ще менажира по-добре евроатлантическите каузи, в сравнение с Политическа партия. Съвсем различен е въпросът дали ще се оправи с лидерската задача ", сподели Александров. И продължи:

" Основното обвиняване от другата група, от другата олигархична клика, към Пеевски е, че той краде на хората бизнесите. Писна му от тези обвинявания, а и пострада през " Магнитски ", и е решил в действителност да им вземе на цяло същинският бизнес, а той е евроатлантизмът. Той нахлу там и няма прекъсване. Те са доста ошашавени, тъй като той безусловно ги маргинализира. Изведнъж се оказва, че до момента другото е било балон и искания, че било просто разказът, който няма управническа действителност ".

В този смисъл Харалан Александров сподели, че Пеевски е феномен. По думите му " този човек е самоуверен и съумява да си отбрани ползите ".

" Пеевски не прави грешката да бърка картата с територията, да бърка разказа с действителността. Той доста дълго беше в действителността и мълчеше, само че участваше в разказа. Сега внезапно проговори и се оказа, че овладява и описа ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР