ЛУКойл Нефтохим отрече да изнася гориво за Украйна, както се

...
ЛУКойл Нефтохим отрече да изнася гориво за Украйна, както се
Коментари Харесай

Лукойл“ контра: Не изнасяме гориво за Украйна

" ЛУКойл Нефтохим " отхвърли да изнася гориво за Украйна, както се твърди през днешния ден в публикация на " Ди Велт ". Под заглавие " Как България избави Украйна " се споделя, че 40% от дизела за Украйна е от " ЛУКойл Нефтохим ".

Бившият вицепремиер Асен Василев удостоверява пред изданието този факт и споделя, че е убедил бургаският комбинат да го прави, тъй като има остатък, а и  " чиновниците били срещу войната на Путин ".

Пред РИА " Новости " от " ЛУКойл " отбелязат, че продуктите на рафинерията се продават на вътрешния пазар единствено на български купувачи, а компанията няма контракти за доставки за Украйна.

Пред ТАСС от компанията споделят, че българските управляващи в никакъв случай не са се обръщали към компанията с молба за доставка на гориво за Украйна.  Същото настояват и пред РИА Новости - " нямаме контракти с Украйна, никой не ни е молил за доставки на гориво там ".

Компанията споделя, че на вътрешния български пазар търгува с към 500 компании. И добавя, че с българските власти  разисква само въпроси, свързани с контролиране на бизнеса, а " политически тематики в никакъв случай не са обсъждани ".
ТЕМА преди 8 часа 741 преди 9 часа 1646 преди 10 часа 691
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР