ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД възнамерява да се обърне към съда

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД възнамерява да се обърне към съда
Коментари Харесай

Лукойл Нефтохим контраатакува: Ще защитим репутацията си в съда

" ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД има намерение да се обърне към съда за отбрана на своята известност. Това декларират от компанията в обширна позиция, оповестена във връзка обявеното преди ден от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да прекратят концесионният контракт с нея.

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД публично декларира , че всички обществено отправени по наш адрес обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал „ Росенец “ не дават отговор на действителността . Дружеството постоянно напълно е изпълнявало уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не вижда учредения за неговото анулиране “, се показва още в публикуваното известие.

И се заявява, че „ голословните обвинявания от страна на представители на някои политически партии и парламентарни обединявания могат да се отразят отрицателно върху имиджа на марката и репутацията на нашата компания, която множеството от нейните служащи и чиновници, клиенти и снабдители не престават да считат за един от най-хубавите работодатели, сътрудници и клиенти в Европейския съюз “.

В известието се споделя, че „ придвижването на енергийни артикули, тяхното предпазване и преправка са обект на строго контролиране по националното законодателство, европейското и интернационално право. Контролът, реализиран от страната, е всекидневен – от идване на танкера със суровина до отплаването му, претрупан с нефтопродукти “.

От компанията декларират още, че по Закона за акцизите и данъчните хранилища от декември 2020 година е конфигурирано непрекъснато видеонаблюдение, в съгласие и признато от митническите органи. Всякаква информация, обвързвана с активността на терминал „ Росенец ", народните представители могат да изискат от Държавна организация „ Митници ".

Според „ Лукойл “ „ държавни органи постоянно правят надзор и инспекции на пристанищен терминал „ Росенец “. Не са установени никакви нарушавания или отклонения от изискванията на концесията или нормативните условия, което се удостоверява от съответните протоколи “. 

Компанията " уверено отхвърля и обвинявания в политическа ангажираност “. В известието е дадена и информация за кумулативните вложения на групата „ ЛУКОЙЛ “ през последните 20 години в България възлизат на над 4,1 милиарда щатски $, а в страните от Европейски Съюз като цяло - на към 14 милиарда щатски $.

Предприятията на групата в България са работодатели на повече от 3,5 хиляди служащи и чиновници и обезпечават работни места за над 5 хиляди служащи и чиновници на фирми-подизпълнители.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР