Лукойл“ е внесла във Фонд Сигурност на електроенергийната система“ 45

...
Лукойл“ е внесла във Фонд Сигурност на електроенергийната система“ 45
Коментари Харесай

Пеевски: „Лукойл“ е внесла 25 млн. лв. по-малко във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“

„ Лукойл “ е внесла във Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ 45 милиона лв.. Тази сума е по-малка от избраните от Министерството на стопанската система близо 70 милиона лв..

Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в остра позиция.

От през днешния ден влиза в действие възбраната бургаската рафинерия да изнася артикули, създадени от съветски петрол

„ Руската компания „ Лукойл “ за следващ път показва неуважение на решенията на българския парламент и законите на страната, като е внесла 25 милиона лв. по-малко за декември във Фонда ( бел. ред. Фонд „ Сигурност на електроенергийната система ”), от който се компенсират разноските на хората за превоз “, съобщи той. 

„ Настоявам способените държавни органи неотложно да подхващат нужните дейности, с цел да съберат дължимите 25 млн., като защитят ползите на страната и хората.България е европейска страна и няма да допусне сходно унизително отношение нито от „ Лукойл “, нито от която и да е съветска компания, конструкция или личност “, написа още Пеевски.

Денят стартира със конфликт сред сътрудниците, които застанаха един против различен с два законопроекта

Засега от „ Лукойл “ нямат коментар.

На 15 януари от министерството оповестиха, че със заповед на министъра на стопанската система и индустрията вноската на „ Лукойл “ по член 1 от Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз за месец декември 2023 година е в размер на 69 904 372 лв..

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР