Лукойл-България ще обжалва пред съда решението на Комисията за защита

...
Лукойл-България ще обжалва пред съда решението на Комисията за защита
Коментари Харесай

"Лукойл" ще обжалва голямата глоба, наложена ѝ от антимополната комисия

" Лукойл-България " ще апелира пред съда решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да санкции компанията с близо 68 млн. лева, оповестиха от компанията и прецизираха, че не са съгласни с решението от 16 февруари.

" Компанията ще се възползва от правото си да го апелира пред съда и да вземе всички нужни ограничения за отбрана на своите ползи. Категорично заявяваме, че " Лукойл-България " развива своята активност в цялостно сходство с българското и европейското законодателство ", настояват от компанията.

 Комисията за защита на конкуренцията санкции Комисията за защита на конкуренцията санкции " Лукойл-България " с близо 68 млн. лв.

Според Комисия за защита на конкуренцията петролната компания е злоупотребила с господстващо състояние посредством използване на ценова преса по отношение на съперниците си при търговията на едро с горива, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазарите на горива и да засегне ползите на потребителите.

Проучването на Комисия за защита на конкуренцията стартира по искане на " ОМВ България " във връзка със съществени опасения за нарушаване на конкуренцията на пазарите на горива в страната от " Лукойл България ". Впоследствие към него са присъединени искане на " Инса ойл " и сигнали от участници на пазара на едро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР