Лукас gla1ve Росандер е един от най-великите играчи в историята

...
Лукас gla1ve Росандер е един от най-великите играчи в историята
Коментари Харесай

Ексклузивно! Една от големите легенди в гейминга пред Sportal.bg: Има огромен потенциал в българския СS:GO

Лукас " gla1ve " Росандер е един от най-великите играчи в историята на Counter-Strike. Геймърът е капитан на датчаните от Astralis, с които завоюва до този миг общо 16 трофея и съвсем два милиона $ единствено от наградни фондове. 25-годишният състезател приказва извънредно пред Sportal.bg . Лукас Росандер разкри какво е нужно, с цел да бъдеш на върха толкоз доста години. Той обърна и особено внимание на българската гейминг сцена.

- Здравей, Лукас. Ти бе отвън сървъра над три месеца. Как се чувстваш, откакто още веднъж си в състава на Astralis?
- Чудесно е да съм още веднъж в игра. Чувствам се цялостен с сила и съм доста гладен да потвърдя, че Astralis е тук, с цел да остане и да завоюва още трофеи!

- Върнахте се с гръм и тропот и съвсем незабавно спечелихте трофей и се върнахте на върха. Какво се промени, откакто се завърна в игра?
- На първо място, аз съм извънредно горделив да се върна и да печеля шампионата. Лично за мен това удостоверява, че мога да направя разликата и като състезател, и като съотборник. Трябва да кажа, че това сподели от какво се състои този тим. Толкова се гордея със съотборниците си и това, което са създали за мен.

- Каква е рецептата на Astralis, която държи тима толкоз години на върха?
- Посвещение, подготoвка и упорита работа. Много тимове стигнаха до топ 3 и останаха там няколко седмици или даже месеци, само че да бъдеш №1 и да си на върха толкоз дълго време, колкото ние - никой не го е правил. Хората не помнят какъв брой доста влагаме. Има толкоз доста фактори, с изключение на просто да си в сървъра и да играеш Counter-Strike. Хората подценяват какво е нужни, с цел да бъдеш топ организация за толкоз доста години.

- Чувствате ли се като най-хубавия тим в историята на CS:GO?
- Мисля, че е явно! Резултатите и историята ще бъдат нашият съд. Концентрираме се върху това по какъв начин да останем на върха през днешния ден, на следващия ден и след 5-10 години. Може да не е със същите играчи, само че това, което построяваме, е методът, по който работи този екип. Поставяме стандарт на Astralis като марка, като организация.

- Каква е повода да се раждат такива надарени геймъри в Дания?
- Не съм експерт, само че мога да кажа, че във всяко учебно заведение в страната има образование по електронни спортове в своята стратегия. Същото важи и за локалните спортни клубове. Това просот е нашата просвета.

- Бих желал да ти задам няколко персонални въпроса. Кой е най-щастливият миг в кариерата ти?
- Спечелването ми на първия Major в Атланта, само че имам още толкоз доста щастливи моменти. Завръщането ми в Astralis и още с първия шампионат да печеля, също ме кара да се гордея.

Missing the majors, missing the arenas, missing the fans and the crowd - I miss all that but my thoughts goes to the ones who is really hurt by this virus
— Lukas Rossander (@gla1ve_csgo)
- Какви са задачите пред теб и тима?
- Да се подобряваме във всеки един миг и да печелим трофеи.

- Какво е нужни, с цел да бъдеш измежду най-хубавите в електронните спортове?
- Много повече, в сравнение с бихте си помислили. Трябва да сте изцяло подготвени да вършиме жертви. Трябва да се отнасяте съществено към работата си, непрекъснато да сте подготвени да се подобрявате и да се предизвиквате в играта, само че също по този начин да ставаш по-силен душевен и физически.

- Кой съгласно теб би трябвало да стане CS:GO състезател на годината?
- Има доста страхотни геймъри, само че бих споделил, че s1mple към момента е №1 в света. Трябва обаче да се обърне съществено внимание и на dev1ce, който е топ състезател към този момент 5-6-7 години.

- Нека поговорим за българските CS:GO играчи. Кой съгласно теб е най-хубавият и знаете ли нещо за нашите геймъри и историята ни?
- Очевидният избор е CeRq, само че също би трябвало да прибавя и poizon, който е в действителност добър състезател. Знам, че имате доста мощни геймъри в Dota2. Познавам и остарелия Outlaws. Има голям капацитет в българския Counter-Strike.
- Ти си легенда в тази игра и имаш доста почитатели в България и по света. Какъв съвет и какви пожелания би дал на всички?
- Изключително горделив съм, че имам толкоз доста български почитатели. Правя това, което обичам да върша. Без почитателите в CS:GO нямаше да е същото. Дължим доста на последователите. Опитвам се да извозвам част от времето си с тях. Подкрепяйте тима си, уважавайте съперниците и дано създадем тази сцена още по-голяма и мощна!

Снимки: hltv, esl
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР