Луис Лакале Пу е новият президент на Уругвай. Изборът му

...
Луис Лакале Пу е новият президент на Уругвай. Изборът му
Коментари Харесай

Луис Лакале Пу слага край на 14-годишното управление на либералите в Уругвай

Луис Лакале Пу е новият президент на Уругвай. Изборът му поставя завършек на 14-годишното ръководство на либералите в Уругвай.

Управляващите към този момент признаха провалянето си.

Припомняме, че страната организира втори тур на президентските избори , които бяха оспорвани. Първият тур се организира през октомври, само че никой от претендентите не събра 50 % от гласовете.

Кандидатът на ръководещата демократична коалиция Даниел Мартинес водеше с дребна преднина по време на преброяването на гласовете, само че имаше още в първия тур пред себе си сериозен противник - 46-годишният юрист Луис Лакале Пу, наследник на някогашен президент и сенатор, който може да образува нова дясна коалиция от дребни партии.
 Оспорвани президентски избори в Уругвай
Оспорвани президентски избори в Уругвай

Либералната коалиция " Френте Амплио " ( " Широк фронт " ) ръководи Уругвай повече от 14 година

В неделя уругвайците гласоподаваха за президент, вицепрезидент, сенатори и депутати, чиито мандат е от 2020 година до 2025 година

" Френте Амплио " ( " Широк фронт " ) ръководи от 2005 година По време на ръководството бяха прокарани закони, които узаконяват еднополовите бракове и доведоха до основаването на първия народен пазар за легална продажба на марихуана в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР