"Луфтханза" (Lufthansa) заяви в сряда, че отменя 1300 полета поради

...
"Луфтханза" (Lufthansa) заяви в сряда, че отменя 1300 полета поради
Коментари Харесай

Луфтханза отмени 1300 полета заради предстоящата двудневна стачка

"Луфтханза " (Lufthansa) съобщи в сряда, че анулира 1300 полета заради идната двудневна стачка на немските пилотни екипажи, което се чака да докара до пътнически безпорядък измежду пасажерите на фона на ескалиращите различия с ръководството на компанията във връзка с заплащането и на изискванията на труд, съобщи Агенция Франс Прес.

От въздухоплавателната компания оповестиха, че водачите и стюардесите ще прекратят работа в 23:00 ч. по Гринуич в сряда за интервал от 48 часа до 23:00 ч. в петък.

"В резултат на стачката към 180 000 пасажери ще бъдат наранени от анулирането на 1300 полети ", показват от "Луфтханза ". Авиокомпанията загуби в последната минута правосъдната борба за прекъсване на стачката, откакто Франкфуртският съд по трудови разногласия реши, че стачката е законна, оповестява БНР.

Според профсъюзът на самолетните екипажи прекъсването на полетите ще засегне всички пътувания на самолети на "Луфтханза " в Германия през този 48-часов период.

Най-голямата немска самолетна компания съобщи, че "съжалява за неудобството за пасажерите ".

Превозвачът изготвя различен полетен график, където това е допустимо, добавяйки, че засегнатите пасажери могат да презаверят плануваните си пътувания гратис или да заменят техните вътрешни полети с билети за влакове.

Съобщава се, че за четвъртък са анулирани 700 полети, а за петък - към 600 полета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР