Лудогорец завърши 1:1 срещу Слован (Братислава) в последната си контрола

...
Лудогорец завърши 1:1 срещу Слован (Братислава) в последната си контрола
Коментари Харесай

Лудогорец си тръгна от Турция с негативeн баланс

Лудогорец приключи 1:1 против Слован (Братислава) в последната си контрола в Турция. Ноно (62) откри за словашкия първенец, а Жоржиньо (65) изравни небрежно.
И в тази, по сходство на предходните няколко инспекции, Лудогорец пропиля много голови положения, а един път и гредата спря " орлите " след удар на Жоржиньо. Лидерът в словашкото състезание също нацели греда, а и имаше още 2-3 положителни благоприятни условия за ново попадение.
Иначе българският първенец надигра съперника си, който през есента се подвизаваше в групите на Лига Европа, само че и позволи няколко груби неточности в защита, които можеха да му костват даже равенството.
През първия четвърт час играта бе равностойна и без положения пред двете порти. Единствената по-сериозна офанзива беше на разградчани, когато Сисиньо откри Вандерсон в наказателното поле, бразилецът опита пас по земя към Кешерю, само че не съумя дя го откри.
Постепенно Лудогорец взе самодейността. Кешерю (32) стреля с глава, само че Грейф избави. Секунди по-късно румънецът изведе Марселиньо самичък против вратаря леко под ъгъл, бразилецът стреля с левия крайник, а Грейф още веднъж мазета, топката се отклони в крайник на защитник и се насочи към мрежата му, само че стражът на Слован съумя да я улови.
В 37-ата минута Сисиньо напусна контузен и на негово място се появи Станислав Манолев. Вчера и другият десен бек на разградчани - Икоко, напусна с контузия.
Три минути след почивката Лудогорец като по знамение не откри резултата. Дяков лиши топката при опит на съперника да я изнесе, и откри Марселиньо. Бразилецът от своя страна изведе Жоржиньо самичък против вратаря, само че крилото стреля в навън от 7-8 метра.
В 59-ата минута Слован сътвори единственото си състояние досега, само че то бе доста чисто. Байрич засече с глава центраране от фаул, само че от 6-7 м стреля в навън. Три минути по-късно Ноно откри с шут от над 25 м.
Лудогорец реагира незабавно с изравнително попадение. Вандерсон изведе Кешерю самичък против стража на словаците, таранът копна топката над Грейф, която отиде в Жоржиньо и той вкара от метър в празната врата.
В 71-ата минута българският първенец позволи нова голова обстановка пред своята врата, когато Терзиев не покри по най-хубавия метод състезател на Слован, който шутира от дребен ъгъл, само че в навън. Три минути по-късно словаците нацелиха греда след удар на Ротао, който преди този момент преодоля Недялков.
След това Лудогорец още веднъж натисна противника и имаше много шансове за втори гол, само че ги пропиля. В 77-ата минута Жоржиньо нацели гредата, когато отклони добре топката след подаване отдясно. 4 минути по-късно Вандерсон изведе Недялков, който откри превъзходно непокрития Жоржиньо. Крилото, който бе на десетина метра фронтално против Грейф, стреля, само че стражът на словаците мазета с крайник.
В 89-ата минута и Каули направи сериозен пропуск, откакто Манолев му постави топката на главата, само че ударът на бразилеца с немски паспорт от 5-6 м не откри задачата.
Така разградчани завършиха зимната си подготовка в Турция с 2 победи, 1 еднакъв и 3 провали - 9 вкарани и 5 позволени гола.
ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо (37-Манолев), Терзиев, Форстър, Недялков, Анисе, Дяков, Жоржиньо, Марселиньо (75-Каули), Вандерсон, Кешерю (85-Шверчок).
“Днес този мач можеше да свърши и в двете направления. Както споделих и преди, уповавам се да стартираме да вкарваме в верния миг. Имахме много положения, които не успяхме да осъществяваме. Все отново сътворяваме положения против сложни противници в Турция и някои от тях осъществяваме. Това ни беше генерална подготовка за първия мач от пролетния дял на шампионата. Радвам се, че изиграхме мача в верния интензитет и че показхме параметри като тим, които са почтени за равнището на Лудогорец. Единствената дребна неточност е, че не вкарахме повече голове. Титулярният състав ще се гради върху този, който видяхме в днешния дуел. Нивото на тима и играчите е такова, че няма по какъв начин да се целим в друго с изключение на в първото място в шампионата ", съобщи чешкият треньор на Лудогорец Павел Върба.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР