Лудогорец записа важна победа по пътя към преследването на 10-ата

...
Лудогорец записа важна победа по пътя към преследването на 10-ата
Коментари Харесай

Лудогорец победи юношите на Ботев и дръпна на върха

Лудогорец записа значима победа по пътя към преследването на 10-ата си шампионска купа. Разградчани победиха Ботев (Пловдив) с 2:1 в финален мач за полусезона, който бе отсрочен от 13-ия кръг.

Тимът на Станислав Генчев поведе в резултата в края на първото полувреме от много противоречива дузпа, отсъдена от Николай Йорданов. Точен от бялата точка бе Клаудио Кешеру.

През втората част, резултатът бе подсилен от Доминик Янков. Така Лудогорец ще зимува на първото място с 39 точки, на шест пред втория Локо (Пловдив). " Канарчетата " пък са на 12-ата позиция с 14 пункта.

Първият прецизен удар пристигна в 10-ата минута и той бе на сметката на Лудогорец. Кирил Десподов си отвори кулоар за шут, който обаче беше слаб и елементарен за хващане от Аргилашки. В 17-ата минута Мавис Чибота спря топката на гърди и стреля мощно от дъгата на наказателното поле. Ударът на крилото обаче прелетя над вратата. Минута по-късно Доминик Янков задържа добре, преодоля двама с дрибъл и шутира. Стражът на Ботев Георги Аргилашки трябваше да се намесва, с цел да парира добре ориентирания удар.

В 24-ата минута и пред Кешерю се откри опция да стреля. Румънският нападател стреля, само че прекомерно неопределено. В идващите минути футболистите на Ботев демонстрираха зъби и на собствен ред проведоха няколко положителни офанзиви, които обаче не приключиха с удар към вратата на Пламен Илиев.

В 39-ата минута Лудогорец поведе в резултата с гол на Клаудиу Кешерю от дузпа. До 11-метровия углавен удар се стигна след пробив на Чибота, който шутира към вратата. Виктор Генев застана на пътя на топката, завъртя се с тил към нея и опита да блокира удара. Въпреки че ръката му беше прибрана компактно до тялото, основният арбитър Николай Йорданов уточни бялата точка, а Генев получи жълт картон за бурната си реакция. Кешерю пък извърши дузпата безпощадно, пращайки топката тъкмо под горната греда, а с нейна помощ Аргилашки нямаше никакъв късмет за интервенция.
В последната минута на първото полувреме Кирил Десподов откри Абел Анисе на границата на наказателното поле. Халфът нанесе мощен удар, който срещна горната греда.

На два пъти в границите на минута при започване на второто полувреме Клаудиу Кешерю можеше да означи своя втори гол. Първо ударът му с крайник беше отразен от Аргилашки, а по-късно румънецът засече с глава центриране от ъглов удар. Топката обаче мина около лявата греда. В 50-ата минута Доминик Янков удвои преднината на Лудогорец. Клаудиу Кешерю се пребори с Атанас Чернев в наказателното поле, топката отскочи от земята, а Янков стреля от въздуха, с цел да опъне мрежата за повторно в мача.
В 59-ата минута Мавис Чибота стреля право в ръцете на Аргилашки, а в играта на " орлите " от началото на второто полувреме се видя много по-голяма интензивност. В 68-ата минута Десподов се придвижи добре в наказателното поле и нанесе удар, който беше слаб и не затрудни по никакъв метод вратаря на Ботев. Само минута по-късно Десподов се нае с осъществяването на свободен удар. Националът трансферира стената на " канарчетата ", а Аргилашки избави с ослепителен плонж.

В 70-ата минута Ботев провежда добра контраофанзива, при която Сисе съумя да пусне топката през краката на Йорданов. От чиста позиция Иван Василев стреля, само че ударът му срещна страничната греда. В последната минута на втората част Ботев стигна до почетно попадение посредством Салиф Сисе. Нападателят беше открит зад тила на отбраната от Стефан Попов и с удар по земя в противоположния ъгъл преодоля Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР