Лудогорец загуби с 1:2 от Шамрок Роувърс, но се класира

...
Лудогорец загуби с 1:2 от Шамрок Роувърс, но се класира
Коментари Харесай

Лудогорец загуби от Шамрок, но продължава напред в Шампионската лига

Лудогорец загуби с 1:2 от Шамрок Роувърс, само че се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще срещне Динамо Загреб. Победата се оказа незадоволителна на ирландците и те отпаднаха, а " орлите " не престават напред, с помощта на успеха си с 3:0 в първия мач в Разград.

По този метод първенците на България ще срещнат Динамо Загреб в идващия кръг, откакто хърватите победиха македонския Шкупи с 1:0 като посетител и отстраниха противника си с общ резултат 3:2. С отстраняването на Шамрок Лудогорец си обезпечи присъединяване в групите на Лига на конференциите и още най-малко 10 мача в Еворпа през този сезон.

Първият добър късмет в дуела бе в Ирландия 9-та минута, когато Ричи Тауъл от близко стреля около вратата на Серджо Пад. Първата опция за Лудогорец беше три минути по-късно, само че стражът Алън Манъс внимаваше. В 21-та минута Шамрок поведе в резултата. Серджо Пад отрази изстрел на Бърк с глава, само че при добавката Аарън Грийн бе прецизен от близо. В идващите минути ирландците натиснаха Лудогорец в търсене на второ попадение, само че до такова не се стигна.

В 32-ата минута Бърнард Текпетей опита изстрел от отдалеченост, само че Манъс още веднъж улови без проблеми. В добавеното време на първата част и Пад се оправи с удар от надалеч. След почивката в игра за българския първенец се появиха Рик Джонатан и Спас Делев на местата на Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. В 51-ата минута разградчани останаха с човек по-малко, откакто Мануел Шоу получи втори жълт картон. След този миг разумно домакините натиснаха. В 56-ата минута Сердо Пад отрази изстрел от директен свободен удар на Греъм Бърк. В 65-ата минута контраофанзива на Шамрок приключи с картон за симулация на Ричи Тауъл.

Две минути преди края масираният напън на Роувърс още веднъж даде резултат, откакто резервата Айдамо Емаху беше изведен зад защитата на разградчани и мощен удар с левия крайник не остави шансове на Пад - 2:0 за Шамрок. " Детелините " усетиха, че са покрай това да пратят мача в продължения, само че контраофанзива от " орлите " в добавеното време беше приключена с мощен удар по диагонала от Каули Оливейра - 1:2.

По този метод Лудогорец в профил Шамрок с общ резултат 4:2 и продължава да мечтае за присъединяване в групите на Шампионската лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР