Лудогорец загуби от Малмьо с 0:2 в първия плейоф за

...
Лудогорец загуби от Малмьо с 0:2 в първия плейоф за
Коментари Харесай

Историята дава 18% шансове за краен успех на Лудогорец в реванша

Лудогорец загуби от Малмьо с 0:2 в първия плейоф за влизане в групите на Шампионска лига. Все още обаче не всичко е изгубено и значимото следва. В случая още веднъж, както против Олимпиакос, за „ орлите” е добре, че правилото за головете на непознат терен отпадна. Това оказа помощ против гръцкия гранд, може да пристигна на помощ и против шведския.

Докато това предписание важеше, нашите отбори нямат доста триумфи след загуба с 0:2 като посетител в първи евромач. Досега 17 пъти се е стигало до подобен сюжет. От тях едвам 3 пъти българските отбори успяваха да заличат този пасив и да продължат напред. Това значи успеваемост малко над 17% - 17,64%. Горе-долу толкоз наподобяват възможностите на разградчани в този момент.

До момента единствено софийски тимове са правили подобен героизъм в Европа. Безспорно най-големият е на ЦСКА против Ювентус през 1960 година. „ Червените” разрушават „ бианконерите” с 4:1 в реванша, след 0:2 в Торино и реализират един от най-големите триумфи в историята си. Академик София през 1976-та също записва незабравим триумф над Славия Прага с 3:0 след продължения. За последно Славия съумя да преодолее закъснение от два чисти гола. Това става преди 31 години против другия чешки гранд - Спарта Прага, също след успех с 3:0.

От по-новата история ЦСКА бе покрай подобен героизъм през 2006 година против Бешикташ. Тогава „ червените” съумяха да докарат реванша на „ Армията” до продължения, само че в тях турският отбор стигна до 2:2 и продължи напред.

Повече вести четете в броя на "Мач Телеграф ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР