Лудогорец се класира за гурпите на Лига Европа за шеста

...
Лудогорец се класира за гурпите на Лига Европа за шеста
Коментари Харесай

Лудогорец в групите на Лига Европа с дузпа в края на продълж...

Лудогорец се класира за гурпите на Лига Европа за шеста поредна година, откакто се изтеза в реванша с Жалгирис, приключил при тъждество 3:3 след продължения. Литовците наваксаха изоставането си от един гол от първата среща в Разград, печелейки с 3:2 в постоянното време, само че късна дузпа, осъществена от Оливие Вердон, прати Анте Шимунджа и компания в групите на втория по мощ евротурнир.

Срещата стартира кошмарно за българския първенец, който изостана в резултата след едвам 20 секунди игра. Фабиен Оурега откри за Жалгирис, само че единствено седем минути по-късно Матиас Тисера възвърне паритета. Скоро по-късно отбраната на Лудогорец още веднъж се пропука и от това се възползва Оливер Буф.

След почивката родният отбор стигна за повторно до тъждество в мача след нов гол на Тисера, само че Ренан Оливейра върна преднината на литовците към пет минути по-късно. Така приключи и постоянното време, което докара до продължения във Вилнюс.

Нещата отиваха към осъществяване на дузпи, когато в самия завършек на вторите спомагателни 15 минути основният арбитър отсъди единадесетметров углавен удар за гостуващия състав, който бе осъществен с лекост от Вердон за крайното 3:3. Така Лудогорец ще играе за шеста поредна година в групите на Лига Европа, като ще разбере противниците си в груповата фаза на следващия ден следобяд. За Шимунджа и компания следва посещение на Черно море в Първа лига в понеделник, преди „ зелените “ да се изправят против Левски в спор за Суперкупата на България на 1 септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР