Лудогорец (Разград) се поздрави с две шампионски титли при подрастващите,

...
Лудогорец (Разград) се поздрави с две шампионски титли при подрастващите,
Коментари Харесай

Лудогорец с две титли при юношите

Лудогорец (Разград) се поздрави с две шампионски трофеи при подрастващите, откакто в шампионатите при младшата възраст (U17) и при децата (U15) направи непреодолима разлика на върха в класиранията два кръга преди края.

Лудогорец U17 завоюва шампионската купа и в Елитната юношеска група до 17 години, откакто подчини с 4:1 Черноморец в Бургас. Момчетата на Емилиян Петров заслужиха златото два кръга преди края на шампионата, откакто натрупаха солидна преднина пред преследвачите си и не могат да бъдат достигнати. Разградчани са несломим първенец в най-пряк смисъл, защото нямат нито една загуба в тежките борби против противниците от елитната група. Статистиката им е в действителност респектираща - 25 победи и 3 равенства, при голова разлика 84:9. Те имат 78 точки на върха на класирането, следвани са от Левски със 71 и Черно море (Варна) с 58. 

В дуела против Черноморец за " орлите " се разписаха Кристиян Николов, Мартин Станчев, Симеон Шишков и Райън Иванов. Успехът е логически на фона на демонстрираното забележително неизменност.

" Не загубихме темп в шампионата, макар че трябваше да се оправяме без съществени играчи, които бяха трайно контузени. Видях усърдие и дисциплинираност, а момчетата постоянно изпълняваха на 100 % поставените им задания ", разяснява след триумфа старши треньорът Емилиян Петров.

Лудогорец U15 разруши с 6:0 Звезденбург (Бургас) и тримфира като първенец на Елитната юношеска група до 15 години два кръга преди края на шампионата. " Орлите " имат преднина, която идващите в класирането не могат да стопят даже на доктрина. След 28 мача те са спечелили 73 точки, при 23 победи, 4 равни мача и единствено 1 загуба. Головата им разлика е повече от безапелационна - 90:4. На 2-о място е тимът на Национал (София) с 64 точки, следвани от Левски с 61 и Септември (София) с 59.

Мачът против Звезденбург се игра в Бургас. Оличи се Елисей Съров, който заби хеттрик. По един път за успеха се разписаха Илиян Гатински, Димитър Маринов и Димитър Ганев.

" Поздравявам момчетата за отличната игра, както в този мач, по този начин и през цялото състезание. Те демонстрираха забележително неизменност, без което не може да се завоюва шампионата в елитните групи. Показаха дисциплинираност, мотивация, въображение и нрав на спечелили. Израстнаха ужасно доста за тази една година и си заслужиха триумфа. В умозаключение желая да благодаря още на управлението на клуба и детско-юношеската школа, по тази причина че бяха постоянно до нас и несъмнено, на сътрудниците от щаба ", разяснява Росен Маринов след триумфа.

Витрината с титли се добавя и от извоюваната Купа на БФС при родените през 2005-а година или U18. Тя дава право на присъединяване в квалификациите за младежката Лига на УЕФА, което е еквивалент на Шампионска лига при юношите. Всъщност този тим може да придобие право на присъединяване в групите, в случай че мъжкият отбор завоюва купата у нас и по-късно влезе в групите на шампионата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР