Лудогорец продаде изненадващо своя вратар Кристиян Кахлина на американския Шарлот.

...
Лудогорец продаде изненадващо своя вратар Кристиян Кахлина на американския Шарлот.
Коментари Харесай

Кахлина на сбогуване: Няма да забравя победата над ЦСКА с 4:0!


Лудогорец продаде изненадващо своя вратар Кристиян Кахлина на американския Шарлот. Така след единствено 9 месеца един от най-хубавите на този пост в Първа лига напуща България. След прехвърлянето си в МЛС Кахлина даде изявление за " Мач Телеграф ".
 Много от футболистите на Лудогорец ще отидат непосредствено в Турция
Много от футболистите на Лудогорец ще отидат непосредствено в Турция

Няма да се връщат у нас

Кристиян, кажи няколко думи за прехвърлянето в Шарлот. Как се стигна до прекосяването ти в Съединени американски щати?

-Мисля, че преди към месец постъпи офертата в клуба. Веднага се заинтересувах. В началото изискванията не удовлетворяваха Лудогорец, имаше договаряния и най-после се стигна до договорка, която удовлетворява всички страни. Аз имах предпочитание да приема, тъй като ми се отвори късмет да се развъртвам и да направя още една крачка напред в кариерата си. Мисля, че отиването в Съединени американски щати ще е положително за мен. А и мениджърът ми ме съветваше да приема и считам, че взех вярното решение. Съединените щати са страна, в която животът е напълно друг, а в мощно състезание като локалното ще мога да израсна още.

Как оценяваш миналите 9 месеца, които прекара в Лудогорец?

- Със сигурност след Горица Лудогорец беше стъпка напред за мен. Дойдох и трябваше да влизам незабавно да играя, без никакво време за акомодация. Радвам се, че момчетата ме одобриха бързо и добре. Мисля, че и аз незабавно демонстрирах класата си и се показах мощно. Имах доста хубави моменти в Разград. Бяхме на десетина минути от Шампионската лига. За страдание не успяхме да стигнем до груповата фаза, само че пък това, че отстранихме исполин като Олимпиакос, също по никакъв начин не е малко. Жалко, че най-после не завършихме годината добре. Имахме компликации, у доста от нас се усети и отмалялост.

Говориш за отмалялост, само че пък Лудогорец е тим, в който има 22 класни футболисти и не би трябвало да ви е проблем да издържите. И е разумно отмалялост да няма...

- Така е, само че в случай че погледнете по-детайлно, ще видите, че в края на годината към този момент не бяхме 22-ма, а играеха 11 души. Натрупаха се травми, имаше и санкции. Сисиньо, да вземем за пример, имаше доста проблеми - контузваше се и се връщаше след това, наказваха го и по този начин непрекъснато влизаше и излизаше, само че в такова състояние е мъчно да поддържаш темп. И у мен, а и у други мои съотборници имаше отмалялост просто, тъй като в края на годината ротациите станаха съвсем невъзможни.
 Лудогорец работи интензивно по реализирането на втори произлязъл трансфер
Лудогорец работи интензивно по реализирането на втори произлязъл трансфер

Мениджър оказва помощ за продажбата на Мавис Чибота

Теб няма да те има напролет на 2022-ра в Лудогорец. Мислиш ли, че отборът ще успее да задържи първото място и отново ще стане първенец?

- Не просто го мисля - сигурен съм. Когато всички контузени се върнат, Лудогорец още веднъж ще стане подобен, какъвто всички го познават и какъвто би трябвало да бъде.

Защо съгласно теб не записахте победа в групата на Лига Европа, и то за втора поредна година? Можеше ли да измъкнете освен това от тези две точки, които взехте общо от шестте мача с Брага, Цървена звезда и Мидтиланд?

- С Брага не можеше. Те бяха най-класният тим в тази група и играят в доста по-силно състезание от тези, в които сме другите три тима. Но с Мидтиланд и изключително от Звезда можеше да измъкнем освен това. Звезда не ни надигра, просто в двата мача им влезе по едно състояние, а на нас - не. А за какво две години подред нямаме победа в групите - не мога да кажа. А и аз при предходната не бях в тима. Явно има някакъв проблем, върху който би трябвало да се работи, само че това е за по-дълъг разбор, който не е за мен.
 Лудогорец напредва постепенно в диалозите за Ивайло Чочев
Лудогорец напредва постепенно в диалозите за Ивайло Чочев

ФК ЦСКА 1948 склони да понижи от желаната за халфа трансферна сума

Би ли направил паралел сред българското състезание и хърватското?

- В родината ми тимовете в елита са единствено 10. Там тези от второто място надолу са по-добри от тези, които в България са отвън Топ 2. Но Лудогорец и ЦСКА не отстъпват по нищо на никого в Хърватия. Виждате, че ЦСКА хвана Осиек и го изхвърли без проблеми. Другата огромна разлика е, че съвсем всеки тим в Хърватия може да продаде състезател за 3-4 милиона евро, което в България не е по този начин.

Работил си на две места с Валдас Дамбраускас. Какво би споделил за него и за индивида, който го наследи - Станислав Генчев?

- За Дамбраускас единствено хубави неща мога да кажа. Свърши прелестна работа в Горица, в Лудогорец, а в този момент работи чудесно и в Хайдук. Генчев нямаше време да промени нещо съществено и да внесе нещо свое в тима. Със сигурност, в случай че беше пристигнал извън и не беше част от щаба на Дамбраускас, щеше да му е по-трудно. Не се е променял, откакто стана старши треньор. Когато Дамбраускас беше в Разград, Генчев си беше непосредствен с нас, футболистите. Така си остана и когато бе назначен за старши треньор.

Познаваш ли Анте Шимунджа, който е съвсем несъмнено, че ще бъде новият старши треньор на тима?

- Познавам го от това, което реализира с тимовете си. С методите му на работа не съм и няма по какъв начин да съм наясно. Направи Мура първенец. Победи Тотнъм в Лигата на конференциите, значи няма по какъв начин да не е добър треньор.

Кой от мачовете, които изигра за Лудогорец, смяташ за най-силен? И има ли подобен, който ще помниш цялостен живот?

- Няколко са мачовете, които ще помня постоянно. Никога няма да не помни дебюта си - беше много тежко, а аз помогнах доста на тима - против Локомотив Пд за Купата. Победихме ги с 2:1 след продължения. Другите мачове, които бих показал, са такива, в които и аз, само че и целият тим игра добре. Такива бяха успеха с 4:0 над ЦСКА в София за Суперкупата, отстраняването на Олимпиакос с дузпи и успеха над Малмьо с 2:1 в плейофа за Шампионската лига.
 Лудогорец разгласи новия си треньор Анте Шимунджа
Лудогорец разгласи новия си треньор Анте Шимунджа

" Орлите " потвърдиха новината на уеб страницата си

Кажи няколко думи за съперника си за вратарския пост - Серджо Падт. И за какво в последните мачове ти му беше запаса?

- Отличен вратар от доста висока класа. Искам да кажа, че връзките сред двама ни бяха положителни. Тук е моментът да разкрия, че треньорът на вратарите - Здравко Здравков, направи всичко допустимо и двамата да ни държи във форма. В последните мачове да бъда запаса си беше напълно треньорско решение. Не съм имал проблеми и не е имало никаква друга причина.

Много ти благодаря и триумф в Америка!

- Благодаря ви, щастлива Нова година на всички в България.
 Лудогорец продаде вратар в тим от МЛС
Лудогорец продаде вратар в тим от МЛС

Кристиян Кахлина ще продължи кариерата си във ФК Шарлът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР