Лудогорец приема Олимпиакос в реванш от третия квалификационен кръг на

...
Лудогорец приема Олимпиакос в реванш от третия квалификационен кръг на
Коментари Харесай

Лудогорец излиза, за да завърши започнатото срещу Олимпиакос

Лудогорец приема Олимпиакос в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът е от 21:00 часа в Разград, а първата среща на " Йоргос Караискакис " приключи 1:1. " Орлите " бяха покрай триумфа в Гърция, откакто Кирил Десподов вкара в 50-ата минута, само че Агуибу Камара изравни малко преди края.

Шампионът на България ще направи всичко довечера, с цел да довърши задачата, покорявайки Олимп, и да отстрани именития си противник. Залогът е доста огромен. Лудогорец и Олимпиакос влизат в спор за 5 милиона евро. Това са парите, които УЕФА планува за изгубилия плейофа за влизане в Шампионската лига. Припомняме, че Лудогорец или Олимпиакос ще се изправи на прага на групите против спечелилия от двойката Малмьо - Рейнджърс (б.р. - шведите надвиха с 2:1 у дома), а сумата се поставя на изгубилия плейофа.

Ако Лудогорец не успее да отстрани Олимпиакос, евроучастието на отбора продължава. " Орлите " ще се изправят против спечелилия в двойката Линкълн Ред Импс и Слован (Братислава) за място в групите на втория по авторитет европейски клубен шампионат - Лига Европа. Това обаче е проект " Б " пред отбора на Валдас Дамбраускас, който преследва ново присъединяване в групите на Шампионската лига.

Близо десетте милиона лв. в действителност са минимумът, който ще получи спечелилият през днешния ден, защото двата отбора към този момент си заработиха и други средства. При най-лошия сюжет - отиване в групите на Лигата на конференциите, на всеки клуб се поставят по 2,94 милиона евро. Тази сума на процедура към този момент е обезпечена на Лудогорец и Олимпиакос. Влизане в групи на Лига Европа пък носи 3,63 млн. евро.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас надали ще направи фрапантни промени в състава си. Той би трябвало да избере заместител на санкции поради насъбрани картони Бърнард Текпетей. Вероятно мястото му на левия фланг ще заеме Вандерсон. Другият вид е Мавис Чибота.

На вратата още веднъж ще е Кахлина, а пред него в отбрана Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи ще са двойката опорни халфове, а Каули Оливейра ще е плеймейкър. Намиращият се в отлична форма Кирил Десподов ще нападна по десния фланг, помагайки на Пиерос Сотириу, който повежда нападението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР