Лудогорец постигна пълен обрат срещу Локомотив Пловдив в среща от

...
Лудогорец постигна пълен обрат срещу Локомотив Пловдив в среща от
Коментари Харесай

Лудогорец показа класа и обърна Локо Пд, за да се поздрави с успех

Лудогорец реализира цялостен поврат против Локомотив Пловдив в среща от 5-ия кръг на efbet Лига. Шампионите победиха с 3:1, като всички голове паднаха след почивката, съобщи Dsport.

В началото на втората част Бирсент Карaгeрен даде задатък на гостите от Пловдив, само че единствено 10 минути по-късно Доминик Янков възвърне равенството.

В 80-ата минута „ орлите “ стигнаха до цялостен поврат в резултата след момент на самостоятелна талантливост от страна на Алекс Сантана. Само няколко секунди по-късно след страхотна композиция Елвис Ману се оказа на чиста голова позиция. Новото попълнение на първенците не сбърка и оформи крайния резултат 3:1.

Локомотив наподобява владееше мача, сътвори повече голова рискове от своя съперник, само че самостоятелната класа на домакините си сподели думата.

След извоюваните три точки Лудогорец е едноличен водач в класирането на българския шампионат с актив от 12 пункта, на 1 пред ЦСКА. Локомотив остава с 9 точки след пет изиграни мача.

В началните минути на срещата Локомотив Пловдив на няколко пъти съществено заплаши вратата на Ренан дос Сантос, само че до попадение не се стигна.

В 6-ата минута Лукас Салинас се възползва от неточност на Стефан Баджи, открадна топката и опита диагонален удар, само че топката мина настрана от задачата.

Десетина минути по-късно Салинс още веднъж лиши от Баджи и нахлу в наказателното поле. Бразилският полузащитник се оказа на чиста голова позиция, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

Постепенно Лудогорец се окопити и завзе самодейността.

В 20-ата минута Жоржиньо беше фаулиран от Момчил Цветанов на сантиметри отвън наказателното поле. Зад топката, с цел да извърши директния свободен удар, застана Клаудиу Кешеру. Румънският голмайстор стреля рисково, само че Мартин Луков се намеси и избави.

В 32-рата минута Антон Недялков стреля мощно от далечна отдалеченост. Топката прелетя на сантиметри от десния непряк дирек на вратата, защитавана от Луков. „ Смърфовете “ извадиха шанс в обстановката, че топката не бе в очертанията на вратата, тъй като стражът им остана имобилен на голлинията си.

Три минути по-късно Анте Аралица бе потърсен в наказателното поле на домакините. Антон Недялков съумя да пресече паса, само че подари топката на Димитър Илиев. Капитанът на пловдивчани доста хитро пусна към Кристиян Илич. Футболистът на Локомотив се озова очи в очи с Ренан, само че ударът му бе избавен от стража на първенците. Секунди по-късно Бирсент Карагeрен засече центриране от ъглов удар. Вратарят на разградчани се бе позиционирал добре и съумя да улови.

В първите минути от втората част Локомотив Пловдив още веднъж натисна своя противник и този път по-активните дейности на „ смърфовете “ в предни позиция се отплатиха. Центрирана топка в наказателното поле не бе изчистена добре от Драгош Григоре. Топката доближи до Бирсент Карагeрен, който без доста да му мисли стреля мощно по земя от далечно разстояние. Влезлият на почивката вратар на Лудогорец Владислав Стоянов плонжира, само че не съумя да попречи на топката да посети мрежата зад тила му - 1:0 гостите в 52-рата минута.

Десет минути по-късно „ орлите “ възвърнаха равенството в резултата. Антон Недялков получи на левия фланг. Защитникът на домакините центрира остро по земя. В наказателното поле бе навлязъл Доминик Янков, който бе оставен непокрит. Нападателят стреля с първото си допиране и матира Мартин Луков, който единствено изгледа по какъв начин топката влиза в мрежата зад тила му.

В 70-ата минута Бирсент Карагeрен преодоля няколко противникови футболисти, с цел да си освободи пространство за удар. Деветката на Локомотив шутира по диагонала, само че топката мина на сантиметри около десния непряк дирек на вратата, защитавана от Владо Стоянов.

Индивидуалната класа в състава на Лудогорец се отрази на резултата в 10 минути преди приключването на постоянното време. Алекс Сантана преодоля Петър Витанов и с техничен удар с левия крайник завъртя топката около Мартин Луков за 2:1.

Секунди по-късно новото попълнение в редиците на разградчани Елвис Ману вкара за 3:1 и значително постави точка на разногласието. Нидерландският атакуващ футболист бе изведен с прехвърлящо подаване зад тила на отбраната в черно-бял състезателен екип. Ману овладя и безпроблемно преодоля Мартин Луков. Пловдивчани претендираха за засада, само че повторенията демонстрираха, че вярно голът бе зачетен.

В 90-ата минута Георги Минчев стреля рисково от границата на наказателното поле. Топката мина около вратата на Владислав Стоянов. До края резултатът остана неизменен. В оставащите няколко минути нито един от двата отбора не сътвори сериозна голова заплаха пред противниковата врата.

За пловдивския отбор следва исторически конфликт с Тотнъм в Лига Европа. Двубоят е в четвъртък. В идващия кръг на efbet Лига Лудогорец гостува на ЦСКА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР